- Opprykk er viktigst

FA-cup kvartfinale: Arsenal-Blackburn 3-0. Henning Berg var fornøyd med egen innsats, men skuffet over resultatet da Blackburn ble utklasset i FA-cupen. - Opprykk er mye viktigere enn cupsuksess, sier Berg til Dagbladet.

Blackburn var i realiteten sjanseløse mot Arsenal i gårsdagens kvartfinale på Highbury. Allerede etter fem minutter hadde Sylvain Wiltord og Tony Adams gitt Gunners ledelsen 2- 0.

- Wiltord skjøt på første touch. Det er vanskelig å forsvare seg mot slike avslutninger, sier Berg, som var nærmeste Blackburn-forsvarer ved den anledningen.

Også ved mål nummer to var Henning i ryggen på Arsenals målscorer.

- Den scoringen var altfor enkel. Marcus Bent taper i lufta, og da er det lite jeg kan gjøre. Skal jeg nå ballen, må jeg løpe gjennom Adams, sier Berg.

Om Blackburns forsvarsspill var tafatt ved de to første målene var det tredje en riktig perle. Robert Pires får en nydelig pasning på høyresida, drar med seg ballen på førstetouchet og dundrer kula i lengste kryss med andre berøring.

- Få Premier League-lag ville ha stoppet den scoringa, sier Berg, og har helt rett i det.

Brukbar kamp

Etter en begredelig første omgang hevet Blackburn seg betraktelig etter hvilen, og både David Dunn og Marcus Bent burde ha pyntet på resultatet.

- Vi var for naive før hvilen og hang ikke sammen. Da vi la om fra tre til fire bak ble det en mye jevnere kamp, sier Henning.

Med tre baklengs var Norges landslagskaptein langt fra fornøyd med lagets innsats. Selv mente han likevel å ha spilt en brukbar kamp.

Opprykkskamp

- I likhet med resten av laget slet jeg før pause, men etter hvilen hadde jeg bra kontroll. Det er ingen skam å tape borte mot Arsenal, men måten vi opptrådte på før pause var ikke bra.

Onsdag møter Henning og Blackburn Birmingham til opprykkskamp i førstedivisjon. Med seier tar laget et langt steg i retning Premier League neste sesong.

- Der skal vi klare oss bra. Forskjellen mellom Premier League og førstedivisjon er ikke så stor som den virket i dag, sier Henning Berg.