Opprykket i fare for Stabæk etter flause mot bunnlaget

Ledet tre ganger hjemme mot Elverum.

(Dagbladet): Stabæk - Elverum 3-3.

Stabæk ledet tre ganger mot bunnlaget Elverum, som for lengst er klare for nedrykk fra 1. divisjon. Men hedmarkingene kjempet seg tilbake tre ganger, og hadde til og med et brent straffespark og et skudd i tverrligger på åpent mål.

- Vi skapte mange sjanser offensivt, men det er for dårlig defensivt, rett og slett, sier Stabæk-kaptein Bjarte Haugsdal til TV 2 Zebra rett etter kampslutt.

Stabæk hadde med seier bare vært to poeng unna garantert opprykk med tre kamper igjen å spille. Men med uavgjort i kveld, har de bare tre poengs margin til Hødd og Hamkam. Trøsten for Stabæk er at de har én kamp mer igjen å spille enn rivalene.

Det åpnet lovende for Stabæk. Mads Stokkelien kom helt umarkert inn i feltet da han nikket inn 1-0. Faktisk var en lagkamerat nærmest å komme i veien for 23-åringen.

Perfekt treff Men Elverums Kent Håvard Eriksen utliknet rett etterpå. Han fikk ballen fra et innkast, spilte en slags lobbe-vegg og smatt mellom to Stabæk-spillere før han trillet ballen forbi Mandé Sayouba i Stabæk-målet.

En drøy halvtime inn i kampen var imidlertid Stabæk tilbake i føring. Luc Kassi fikk perfekt treff på halv volley, og blåste ballen i mål fra 16-metersstreken.

Sayouba laget straffe et par minutter før pause, men reddet ellevemeteren fra Ulrik Balstad.

Bare sekunder seinere kom utlikningen likevel. Balstads corner var langt bedre enn straffesparket han nettopp hadde brent, og Kent Håvard Eriksen nikket mot mål. Ballen spratt mellom flere spillere og i nettet - det sto 2-2 til pause.

Tverrligger-treff Eriksen burde fullført hattricket for Elverum etter 70 spilte minutter, men satte ballen i tverrliggeren fra kloss hold.

I stedet tok Stabæk tilbake føringen åtte minutter seinere. Igjen var det Mads Stokkelien som fikk god plass foran mål og nikket inn sitt andre for kvelden - hans 16. mål i 1. divisjon denne sesongen.

To minutter før full tid kom omsider hattrick-målet til Eriksen. Han ble spilt fint fri, og trillet kaldt ballen forbi Sayouba til 3-3.

Etter over tre og et halvt av fire tilleggsminutter, hadde Jørgen Hammer en gigantsjanse til å avgjøre etter corner, men en kjemperedning fra Yngve Sandbuløkken i Elverum-målet hindret Stabæk-scoring.

Stabæk spiller borte mot Vard Haugesund på torsdag. Så har de en tøff bortekamp mot Ranheim, som også kjemper om opprykk eller kvalik, før de avslutter hjemme på Nadderud mot allerede opprykksklare Bodø/Glimt.