UTE AV SERIEN: For to uker siden stilte representanter fra de 12 eliteserielagene til fellesfoto. Nå har Oppsal trukket laget, og Erik Skifjeld Alm og andre spillere er løst fra kontraktene. Foto: Lise Åserud, Scanpix
UTE AV SERIEN: For to uker siden stilte representanter fra de 12 eliteserielagene til fellesfoto. Nå har Oppsal trukket laget, og Erik Skifjeld Alm og andre spillere er løst fra kontraktene. Foto: Lise Åserud, ScanpixVis mer

Oppsal trakk seg fra eliteserien

Stilte ikke til kamp mot Haslum i helga.

Oppsal Håndball herrer har valgt å trekke sitt lag fra årets eliteserie.

Det ble bestemt etter hektisk møtevirksomhet i klubben i går kveld. Det har vært uro i klubben i oppkjøringen til seriestarten denne helgen. Det toppet seg lørdag da Oppsal i siste time meldte forfall til kampen mot Haslum etter at flere spillere ikke dukket opp.

«Oppsal Håndball er og har vært i en vanskelig økonomisk situasjon. Dette har ført til budsjettkutt for samtlige lag og administrasjonen. Dette har blant annet medført at herrelaget ikke har kunne hente inn spillere de ønsket. Hele det sportslige utvalget for herrelaget og to fra støtteapparatet valgte da å trekke seg fra sine verv. Flere spillere har gått offentlig ut og sagt at de ikke ønsker å spille videre for Oppsal Håndball. Enkelte har sågar hentet inn advokathjelp for å bli løst fra sine kontrakter», heter det i en pressemelding.

I går var det møtevirksomhet i klubbe og styret kalte styret inn alle spillene til et spillermøte. De av spillerne som ikke ønsket å være med klubben videre, fikk tilbud om å bli fristilt fra klubben med umiddelbar virkning.

Flere spillere valgte da å forlate klubben. Dermed har ikke Oppsal spillerstall som kan forsvare fortsatt satsing i eliteserien. Styret hadde dermed ikke noe annet valg enn å trekke laget.

- Dette er en trist dag for Oppsal Håndball. Oppsal har en lang og stolt tradisjon på herresiden, men slik situasjonen er per i dag, med flere spillere som ikke ønsker å spille for klubben og ikke stiller til kamp var dette uunngåelig. Det har i den turbulente perioden framkommet en rekke påstander, blant annet at spillerne ikke har mottatt lønn. Dette medfører ikke riktighet. Det har også versert rykter om at klubben ønsker å satse på kvinnelaget på bekostning av herrelaget. Dette medfører heller ikke riktighet. Damene har fått samme kutt i sine budsjetter som herrelaget, sier Bjørnar Allgot som er styreleder i Oppsal Håndball.

Klubben avventer reaksjoner fra håndballforbundet før de kan si noe mer om hva slags tilbud Oppsal har å tilby de spillerne som er igjen i klubben.

- Noen spillere har valgt å være lojale til klubben, og vi har Norges beste junioravdeling på guttesiden. Disse må nå sikres et godt sportslig tilbud. Vi har i dag et lag i 2. divisjon som er svært viktig for klubbens juniorer. Dette lagets skjebne er nå i håndballforbundets hender, sier Allgot.

I henhold til Håndballforbundets regler skal tapende lag fra forrige sesongs kvalifisering først få tilbud om å erstatte Oppsal.

Skulle Sandefjord avstå fra skrivebordsopprykk, vil nedrykkslagene tilbys plassen i stedet, melder Norges Håndballforbund i en pressemelding.

Ifølge TV 2 må vestfoldingene svare forbundet innen fredag. Om Sandefjord takker nei, er Stord og Vålerenga neste på listen.

Håndballforbundet håper å kunne fortsette med 12 lag i herrenes eliteserie.

(NTB)