Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppsettet for TV-kampene får slakt: - Det er ingen rytme

Flere er misfornøyde.

TRIBUNELIV: Mye supportere på tribunen under en kamp mellom Fredrikstad og Vålerenga på Fredrikstad stadion (2006). Supporterleder frykter nå at TV-avtalen for norsk fotball kan bidra til at dette blir et sjeldnere syn. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
TRIBUNELIV: Mye supportere på tribunen under en kamp mellom Fredrikstad og Vålerenga på Fredrikstad stadion (2006). Supporterleder frykter nå at TV-avtalen for norsk fotball kan bidra til at dette blir et sjeldnere syn. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Reaksjonenen har ikke latt vente på seg etter at oppsettet for TV-kampene ble lagt frem tidligere i dag.

Vålerenga har fått tildelt syv ulike tidspunkt på ni kamper. Bare én er søndagskamp.

- Bare én kamp søndag klokken seks. Det er ikke så fett. Tre fredagskamper på rad er også slitsomt, sier Erling Rostvåg, talsmann for Klanen, til Dagbladet.

- Likevel er det hundre ganger bedre enn mandagskamper, legger han til.

Fire av fire Et lag som har fått tildelt en rekke mandagskamper, er det ferske OBOS-laget Brann.

De fire første rundene spilles på mandager, noe Roger Lillebøe-Hansen, supporterleder for Bataljonen, er svært misfornøyd med.

- Dette er ikke greit, men det er heller ikke uventa. Det er veldig uheldig for norsk fotball. 

Brann skal spille på fem ulike ukedager iløpet av de ni første rundene.

-  Litt dumt vi ikke fikk en onsdag- eller fredagskamp. Det var bare de dagene vi manglet, sier Lillebø-Hansen med en ironisk stemme.

-  Det er helt åpenbart at publikum ikke er vant til tidspunktene. For oss som er opptatt av tribunekultur, er fredag en dårlig dag, sier Klanens talsmann.

Forstår kritikken Kristian Oma, sportssjef i C More, forstår at supporterne er misfornøyde og at de ønsker seg flere faste kamptidspunkt.

- Jeg forstår at det kommer en del kritikk til oppsettet av TV-kampene, men dette er det Norges fotballforbund som har bestemt.

Erling Rostvåg Klanen mener betydningen av TV-avtalen har en negativ innvirkning. 

- Med de ulike tidspunktene grunnet TV-avtalen, kommer det ikke til å bli gjenskapt en fast tradisjon. Det er ingen rytme, ingen forutsigbarhet.

Han får støtte fra Bataljonens Lillebøe-Hansen:

- Jeg tror ikke det vil bidra til å øke interessen rundt norsk fotball. Det kommer heller ikke til å øke publikumstallene på stadion.

Stor Brann-interesse C More-sjefen sier til Dagbladet at interessen for Branns kamper er ekstra stor denne sesongen.

- Vi velger kamper ut i fra de lagene som skiller seg mest ut. Brann er et av de lagene. Klart deres kamper er kommersielt interessant, men også stor interesse ellers. Vi ønsker heller ikke at deres kamper skal bli slukt og spist av kamper i Tippeligaen.

Selv om Erling Rostvåg ikke var særlig imponert over oppsettet, kunne han finne én positiv ting:

- Det som er bra er at vi nå får tidspunktene i god tid.

FORSTÅR KRITIKKEN: Kristian Oma, C Mores sportsjef, forstår supportere reagerer på oppsettet for TV-kampene.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORSTÅR KRITIKKEN: Kristian Oma, C Mores sportsjef, forstår supportere reagerer på oppsettet for TV-kampene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer