Oppsigelses-Deane frir til norske klubber

Stortrives i Tippeligaen.

NORGESVENN: Brian Deane var både stolt og rørt over laget sitt etter kvartfinaleseieren på Åråsen torsdag kveld. Tida i Sarpsborg er snart omme, men han kan gjerne tenke seg å fortsette i en annen norsk klubb. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
NORGESVENN: Brian Deane var både stolt og rørt over laget sitt etter kvartfinaleseieren på Åråsen torsdag kveld. Tida i Sarpsborg er snart omme, men han kan gjerne tenke seg å fortsette i en annen norsk klubb. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm-Sarpsborg 08 0-2 (0-1):

LILLESTRØM (Dagbladet): Sarpsborg hadde flest sjanser, best forsvar, de scoret målene og holdt nullen. Er det rart Brian Deane var en fornøyd trener etter kvartfinaleseieren på Åråsen?

- Jeg er utrolig stolt av laget. De gav alt. Pasningsspillet var strålende, og jeg har også vært veldig fornøyd med treningene i det siste. Atmosfæren i garderoben har vært meget bra. Så dette er stort. Og vi gir aldri opp, sier han.

- Hva betyr seieren for deg?

Deane trekker på skuldrene, rister på hodet og gliser bredt. Noen minutter i forveien måtte han ta lange pauser under TV-intervjuet med NRK, fordi han var så beveget etter kvartfinaleseieren.

- Jeg er kanskje en heldig trener? Jeg prøver å overføre mine egne erfaringer fra spillerkarrieren over til garderoben. Jeg ønsker å få opp selvtilliten til spillerne, og det virker som det fungerer bra for tida, sier han til Dagbladet.

Norge eller England I sommer ble det kjent at Deanes tid i Sarpsborg 08 er omme ved utgangen av sesongen. Cupsuksessen endrer ikke på det:

- Ja, jeg forlater Sarpsborg. Det er definitivt. Men hvem vet - det er mulig at jeg blir i Norge. Hvorfor ikke? Jeg har hatt det fint i Sarpsborg. Så får vi se hva som blir det neste steget. Det kan også hende jeg drar hjem til England, sier Deane.

- Har du vært i kontakt med noen mulige arbeidsgivere?

- Egentlig ikke. Bare litt til og fra. Jeg kjenner jo mange i flere klubber, og har mange kontakter, så vi får se hva som skjer. Men for tida tenker jeg mest på hva som skjer her i Sarpsborg, og at vi skal avslutte godt.

- Og helt til slutt en cupfinale på Ullevaal?

- Det ville vært fantastisk!

Kongshavn-debut Kampen mot Lillestrøm markerte også en stor personlig opptur for Brian Deanes nye keeper - Gudmund Taksdal Kongshavn. Rett før seriestart ble han degradert i Vålerenga av Kjetil Rekdal. I går holdt han nullen på Åråsen, slik han pleier.

- Ja, vi vant 1-0 her med Vålerenga i fjor også. Det er morsomt, sier Kongshavn - naturlig nok tilfreds over å spille på øverste nivå igjen.

- Det er klart det er gøy. Jeg føler det er på dette nivået jeg bør stå. Jeg er 23 år, og jeg trenger å spille for et bedre lag enn Vålerenga 2, sier Kongshavn.

Dwayne Kerr har vært Sarpsborgs førstevalg mellom stengene, men er skadet nå.

- Det skal bli gøy å konkurrere med ham, sier Kongshavn.

- Hva vil du si om behandlingen du fikk av Vålerenga?

- Jeg vil tenke på tilværelsen jeg er oppe i nå. Det er ingen som er tjent med å snakke om det som har vært, sier han.

I november skal det avgjøres om han blir i Sarpsborg.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Det er vrient å si nå, men jeg ser ikke bort fra at jeg blir værende, sier han.

Tapte cup-kroner LSK-trener Magnus Haglund fastslår at det var mange tilfeldigheter som gikk mot Lillestrøm i starten av oppgjøret:

- Hadde Erling Knudtzons skudd gått inn i stedet for å treffe innsiden av stolpen, ville Sarpsborg vært nødt til å jage. Og så fikk de en god periode hvor de scorer. Vi kunne fått straffespark etter at de tok ledelsen, men Marius Lundemo fikk gult for filming. Sånn er det. Honnør til Sarpsborg, de spilte en god kamp, men de situasjonene har en hel del å si for utfallet, fastslår treneren.

Også på overtid traff LSK stolpen, men noe sjanseskred mot Kongshavn kom aldri.

- Vi trykker bra til i perioder, men vi lykkes ikke med innleggene og løpene i feltet slik vi ønsker, oppsummerer Haglund.

For Lillestrøm ville en videre deltakelse i cupen betydd kjærkomne kroner i en bunnskrapt klubbkasse. Den bonusen må klubbledelsen nå se langt etter, uten at det er det trener Haglund først og fremst filosoferer over nå:

- Jeg er mest lei meg for det sportslige. Men nå får vi ikke gjort noe mer med cupen. Neste kamp er mot Vålerenga, her på søndag, og den gleder vi oss selvsagt til, sier han.