TILNÆRMING: Britiske The Times skriver i dag at flere spillere skal være kritiske til hvordan José Mourinho legger opp treningene i Manchester United. I morgen venter Manchester City på Old Trafford. Foto: Jason Dawson/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
TILNÆRMING: Britiske The Times skriver i dag at flere spillere skal være kritiske til hvordan José Mourinho legger opp treningene i Manchester United. I morgen venter Manchester City på Old Trafford. Foto: Jason Dawson/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Oppsiktsvekkende anklager fra Manchester United-garderoben: - Det er et dårlig tegn

Tøffe tider for José Mourinho.

(Dagbladet): Etter en lovende start på karrieren som Manchester United-manager, har det buttet imot for José Mourinho.

I ligaen er fasit én seier på de siste seks kampene, og seks poeng opp til trioen Manchester City, Liverpool og Arsenal som i skrivende stund leder Premier League.

Portugiseren har fått spesielt hard medfart etter det forsmedelige 0-4-tapet for Chelsea på Stamford Bridge søndag, og ifølge The Times murres det nå også innad i korridorene på Old Trafford.

Trenings-skepsis

Avisa skriver at flere spillere har sett seg lei på portugiserens noe distanserte tilstedeværelse på treningsfeltet. De skriver også at det stort sett er assistenten Rui Faria som leder treningene, mens Mourinho selv sitter på kontoret sitt.

«Enkelte spillere kjenner på at de ønsker seg en nærmere relasjon til 53-åringen - spesielt etter behandlingen de fikk av hans forgjenger Louis van Gaal - men det sies at Mourinho foretrekker å holde seg borte fra spillerne.»

Manageren skal heller ikke ha vist interesse for spillerne på tomannshånd, og der han tidligere har tatt støyten for spillerne har han nå vist at han ikke er redd for å kritisere dem åpent. Det skjedde blant annet med Luke Shaw etter tapet for Watford.

«Mourinhos kjølige tilnærming til spillerne sine i en-til-en-situasjoner har også gjort flere United-spillere skuffet. De hadde forventet større personlig interesse fra Mourinho, men han tar som oftest avstand fra troppen.»

- Et dårlig tegn

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker, som følger Premier League tett, sier til Dagbladet at han ikke nødvendigvis legger så mye vekt på akkurat denne historien, men at det er problematisk at det i det hele tatt kommer historier.

- Det var veldig lite lekkasjer fra den garderoben da Ferguson styrte, og sånn sett er dette et dårlig tegn. Det er viktig for en manager å ha kontroll, sier han.

Han setter likevel et spørsmålstegn ved om denne tilnærmelsen er riktig for United i den noe trøblete perioden de nå er inne i.

- Det United kanskje trenger akkurat nå er hans tilstedeværelse, aura og trygghet. Samtidig slår auraen hans litt sprekker nå. Han har etablert en enorm fallhøyde for seg selv ved å vinne så mye og være den han er.

- Veldig lei oss

Mourinho selv har sagt at han forventer et svar fra spillerne sine etter søndagens ydmykelse.

- Vi er veldig, veldig lei oss, men dette er ikke et spill for guttunger. Dette er for menn, sa han i et intervju med klubbens tv-kanal MUTV.

Han la også til at Manchester United har vært gjennom en periode med vanskelig program, og at det vil være større muligheter for å sanke poeng i kampene som kommer.

- Jeg vil ikke si at det er lette kamper, men vi skal møte Burnley, Swansea, West Ham, Sunderland og Middlesbrough. Dette er kamper vi må vinne. Samtidig skal lagene som ligger i toppen møte hverandre.

Derby

Allerede onsdag får Mourinho anledning til å reise kjerringa da nabo og rival Manchester City gjester Old Trafford i Ligacupen. En turnering han tidligere har sagt havner lengst ned på prioriteringslista hans.

Det er noe som passer Citys stopperkjempe Vincent Kompany godt.

- For meg er det umulig å tone ned et derby. Men jo mer de (United) sier at dette er deres fjerde viktigste turnering, desto bedre er det for oss, fastslår City-kapteinen og legger til:

- Ser jeg fram til onsdagen? Kom igjen. Jo større kampen er, jo bedre. Slik har jeg alltid tenkt, og det vil jeg fortsette å gjøre i resten av min karriere. Det er disse kampene vi spiller for.

- Kan ikke gi faen

Alsaker er klar på at onsdagens derby plutselig ble mye viktigere etter søndagens stortap.

- Er ikke United en helt annen utgave i morgen, kan de ikke kalle seg United-spillere. Jeg tror de kommer til å spille med både innsats og trøkk. Det er noe annet å spille på Old Trafford der Alex Ferguson, Bobby Charlton og 75 000 andre sitter på tribunen. Man kan ikke gi faen da, sier han, og legger til.

- Det blir nok jobba knallhardt. Spørsmålet er bare om det er nok.

Avspark i oppgjøret mellom de to Manchester-lagene er onsdag kveld klokka 21.00.

Manchester City 9 6 2 1 20 - 9 20
Arsenal962119-920
Liverpool962120-1120
Chelsea961219-919
Tottenham954013-419
Everton943213-815
Manchester United942313-1214
Southampton934211-813
Watford933313-1312
Bournemouth933312-1212
Crystal Palace932412-1211
Leicester932411-1511
West Bromwich924310-1010
Burnley93158-1310
West Ham931510-1710
Stoke92349-169
Middlesbrough91447-117
Hull92168-227
Swansea91268-155
Sunderland90276-162