Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppsiktsvekkende avsløring

De fleste kjenner Therese Johaug som langrennsløper, men hadde hun måtte velge én idrett for resten av livet ville 32-åringen valgt løping for langrenn.

VILLE VRAKET LANGRENN: Det er selvfølgelig hypotetisk, men hvis valget sto mellom langrenn og løping ,hadde Johaug valgt sistnevnte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VILLE VRAKET LANGRENN: Det er selvfølgelig hypotetisk, men hvis valget sto mellom langrenn og løping ,hadde Johaug valgt sistnevnte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det forteller hun i NRK -podkasten «I det lange løp».

- Skulle jeg valgt én idrett for resten av livet, så hadde det ikke blitt ski, faktisk. Det hadde blitt løping, sier Johaug.

De siste somrene har Johaug virkelig vist fram sitt talent på løpebanen. I fjor ble det NM-gull både på 10 000 meter og i terrengløp. Under Impossible Games på Bislett tidligere i sommer, løp hun så fort at hun var under fjorårets VM-krav på 10 000.

UENIG: Therese Johaug er uenig med ekspertene som mener lyset på Bislett gjorde det enklere å løpe gode tider. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / NRK Vis mer

Spekulasjoner

Det har ført spekulasjoner om hun vil satse på løping når langrennskarrieren er over. Selv understreker 32-åringen at hun ikke har planer om å ofre langrennskarrieren, men sier hun ville valgt løping dersom hun ikke kunne kombinert idrettene.

- Jeg elsker å ha på meg joggeskoene og komme meg ut i marka, og føler en frihetsfølelse. Du kommer så tett på naturen og får være for deg selv. Uansett hvor du er, kan du ha på deg et joggeskopar og få en treningsøkt. Så jeg elsker å springe, forteller Johaug i podkasten.

Så for ordens skyld: Johaugs viktigste idrettsmål er fortsatt Oberstdorf i 2021 og Beijing-OL året etter. Til tross for at hun har dominert langrenn i lang tid, har hun ikke vunnet et individuelt OL-gull.

Johaug tok stafettgull i 2010 og fikk med seg en sølv (tremil) og bronse (10 kilometer) fra OL i Sotsji

Vurderer maraton

Johaug har tidligere varslet overfor Dagbladet at hun har veldig lyst til å teste ut hva hun kan utrette på maraton.

Det skjedde etter at hun løp på Bislett i juni.

- Jeg skal springe maraton en gang. Det blir når jeg har lagt opp på ski, den høsten jeg legger opp og jeg fortsatt er i god form. Inntil videre er det risiko for belastningsskader, men når jeg har lagt skiene på hylla, er jeg klar, sa Therese Johaug til Dagbladet.

Det var i sterk kontrast med meldingene hun kom med i vår, da hun mente at 10 000 meter var mer enn nok og en perfekt øvelse for henne.

Johaug hadde planer om å delta i friidretts-EM i høst, men det satte coronaviruset en stopper for. Nå sikter hun seg blant annet inn på 10 000 meter på Bislett til neste år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!