Armand Duplantis

Oppsiktsvekkende detalj

Den svenske verdensrekordholderen Armand «Mondo» Duplantis (21) hopper med en svindyr «ubetydelig» gjenstand i Tokyo.

FULL FORVIRRING: Svensk-amerikanske Armand Duplantis visste ikke helt hvilket språk intervjuet skulle foregå på. Video: Discovery. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

OL-favoritt Armand «Mondo» Duplantis har tatt friidrettsverdenen med storm og har på kort tid blitt en svært ettertraktet utøver.

Det kan man tydelig se på klokka rundt armen til den svensk-amerikanske stavhopperen, som stjerna brukte under OL-kvalifiseringen. Der gikk han enkelt videre til finalen.

Uret er en Omega Seamaster Ultralight til en verdi av 430 000 norske kroner. Målet er at den ikke skal merkes i det hele tatt, mens han er i sving.

- Den veier bare 55 gram og kjennes knapt når han hopper. Det er en modell som først ble til for golfere, som trenger å ha kontroll på tiden. Den skal være lett og forstyrrer ikke, sier Duplantis manager Daniel Wessfeldt til Aftonbladet.

Selv om «Mondo» ikke trenger å holde styr på tiden i sin idrett, er Omega en av Duplantis hovedsponsorer. Klokkeprodusenten står også for tidtakingen i Tokyo.

Tøff reise

Duplantis har tidligere tatt sølv i VM og gull i EM. Han innehar verdensrekorden i stavsprang både innendørs (6.18) og utendørs (6.15) og har gull som eneste mål i Tokyo.

På veien har svensk-amerikaneren høstet mye kritikk, etter hans omtalte valg av «söta bror» over hjemlandet USA.

- Jeg har måttet tåle mye hat og jeg har hørt mange ting som jeg ikke hadde forventet. Det er mange som er misfornøyd med at jeg konkurrerer for Sverige, men jeg vil ikke lese for mye om det, har han uttalt, ifølge svenske Expressen.

TJUVSTRAT: Amalie Iuel fikk OL-drømmen knust, mandag. Video: Discovery+. Vis mer

I et intervju med Eurosport Norge etter kvalifiseringen, nektet profilen å svare på svensk, som han tydelig ikke behersker flytende.

Slår Warholm

Duplantis har over 260 000 følgere på Instagram, som blant annet er mer enn Norges friidrettskonge Karsten Warholm. Sunnmøringen står i skrivende stund med 187 000.

KOMPISER: Det er godt tone mellom Karsten Warholm og Armand Duplantis, selv om sistnevnte er litt mer populær. Foto: Fredrik VARFJELL / NTB
KOMPISER: Det er godt tone mellom Karsten Warholm og Armand Duplantis, selv om sistnevnte er litt mer populær. Foto: Fredrik VARFJELL / NTB Vis mer

Med sine enorme sponsoravtaler tjener «Mondo» godt på populariteten, som trolig bare er starten på hans kommersielle suksess.

- Et OL-gull vil ikke akkurat gjøre han mindre attraktiv, selv om vi prøver å ha et fåtall av hovedsponsorer, sier manager Wessfeldt lurt til Aftonbladet.

Duplantis finale i stavsprang går av stabelen tirsdag klokka 12.20 norsk tid.

Program

onsdag 21 juli
02:00
Softball, kvinner
Japan
 - 
Australia
05:00
Softball, kvinner
USA
 - 
Italia
08:00
Softball, kvinner
Canada
 - 
Mexico
09:30
Fotball, kvinner
Storbritannia
 - 
Chile
10:00
Fotball, kvinner
Kina
 - 
Brasil
10:30
Fotball, kvinner
Sverige
 - 
USA
12:30
Fotball, kvinner
Japan
 - 
Canada
13:00
Fotball, kvinner
Zambia
 - 
Nederland
13:30
Fotball, kvinner
Australia
 - 
New Zealand