BENKETILVÆRELSE: Martin Ødegaard slet benken i Castillas forrige kamp. Den franske journalisten Frédéric Hermel mener å vite at det skyldes at 16-åringen ikke er samspilt nok med lagkameratene grunnet få treninger med dem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BENKETILVÆRELSE: Martin Ødegaard slet benken i Castillas forrige kamp. Den franske journalisten Frédéric Hermel mener å vite at det skyldes at 16-åringen ikke er samspilt nok med lagkameratene grunnet få treninger med dem. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Oppsiktsvekkende fra Zidane-ekspert om Ødegaard. - Trodde en 16-åring ville bli skånet selv i spansk presse

Norske eksperter er ikke overrasket over negative oppslag.

(Dagbladet): Onsdag publiserte AS en oppsiktsvekkende artikkel som gir ulike grunner for at Martin Ødegaard ble benket i Castillas triumf mot Conquense.

Artikkelforfatter Frédéric Hermel er i Spania kjent for å være journalisten som er tettest på Castilla-trener Zinedine Zidane.

Franskmannen skriver at 16-åringen ikke får spille fordi han ikke har tilpasset seg Castillas situasjon, og dermed ikke bygger relasjoner til de andre spillerne fordi han avslår å trene med laget mer enn økta de har dagen før kamp.

- Castillas trenerapparat har hatt tre møter med Ødegaards forelder for å forklare situasjonen og anbefale ham å trene oftere med Castilla, skriver Hermel.

- Tviler på at Zidane står bak Ifølge journalisten har verken Ødegaard eller hans far foreløpig lyttet til rådene.

Det skal ha ført til at noen av de andre spillerne har klagd på at nordmannen ikke bryr seg om lagkameratene på Castilla og bare er interessert i å være rundt Ronaldo.

- Jeg kan uttale meg på generelt grunnlag, og så lenge sånne saker ikke har noen kildehenvisning, er de i mine øyne rene spekulasjoner, sier C Mores La Liga-kommentator Magnar Kvalvik til Dagbladet.

Også skribent og kommentator for RealMadrid.no Thomas Gjærevold Landrø er usikker på hvor informasjonen som blir gitt i saken stammer fra, men han synes likevel den er spennende.

- Jeg tviler på at Zidane har forsøkt å få Hermel til å få fram et slikt budskap. Men det er en interessant artikkel på grunn av informasjonen den gir rundt Ødegaards opplegg i Real Madrid, sier han overfor Dagbladet, og fortsetter:

- Blant annet er det jo legitimt å stille spørsmål om fire-fem treninger i uka med A-laget og få med Castilla er riktig, men det har nok klubben og Ødegaard kontroll på.

Sjeldent trykk Da 16-åringen i januar ble klar for storklubben, var det konsensus i norske medier om at han med langtidskontrakt i Real Madrid ville få tid til å utvikle seg til å bli en best mulig fotballspiller med lite oppstyr rundt ham.

Men de siste ukene har trykket og oppmerksomheten rundt ham økt etter at spanske medier har skrevet kritiske saker om nordmannen.

- Jeg er ikke overrasket over at slike ting kommer. Det er naturlig at spanske medier skriver om ham, for han er jo ett av verdens største talenter. Men nordmenn er kanskje ikke vant til at det er såpass mye pes rundt en norsk spiller, og jeg forstår om man blir overrasket over omfanget av negative opppslag på Ødegaard, forklarer Landrø til Dagbladet.

Han er trygg på at oppslagene ikke påvirker 16-åringen og hans støttespillere negativt.

- Jeg tror både klubben og Ødegaard var veldig kjent med at det ville bli et visst trykk fra media. Når man ikke spiller på to kamper, setter pressen spørsmålstegn. Det er slik det er, sier Landrø.

Heller ikke Kvalvik er overrasket over at Ødegaard er et yndet objekt for de spanske avisene.

- Jeg må jo innrømme at jeg trodde en 16-åring kom til å bli litt skånet selv i spansk presse, og at man tok hensyn til det at han var fersk som profesjonell fotballspiller. Den virkeligheten der har kommet ganske fort for Ødegaard. Jeg regner med han blir skånet internt for det presset. Men at Ødegaard skulle bli objekt for slike kommentarer overrasker ikke meg siden overgangen ble såpass profilert som den ble, forklarer C More-kommentatoren.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Frédéric Hermel. Ødegaards rådgiver Tore Pedersen ønsker ikke å kommentere saken, og Hans Erik Ødegaard har ikke besvart Dagbladets henvendelser onsdag.