Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppsiktsvekkende grep - fotfølger rivalen

Mens Molde følger Bodø/Glimt ned til hvert eneste spilleminutt, velger laget fra nord en helt annen strategi.

ØYE FOR DETALJER: Erling Moe, Leke James og resten av Molde-troppen har gått motstanderen i sømmene før storkampen søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
ØYE FOR DETALJER: Erling Moe, Leke James og resten av Molde-troppen har gått motstanderen i sømmene før storkampen søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer
  • Bodø/Glimt - Molde klokka søndag klokka 18.00 på Eurosport Pluss.

Eliteserien er anført av Bodø/Glimt. To poeng bak følger Molde. Storkampen på Aspmyra søndag er etter all sannsynlighet mellom de to lagene som blir nummer én og to i år.

Hver eneste lille detalj kan få utslag på hvordan gullkampen ender. I Molde følger de rivalen med argusøyne, og de har blant annet stålkontroll på hvor mange minutter hver enkelt spiller i Bodø/Glimt har på banen.

- Vi har en bred stall og gode spillere, og har rullert mye på laget. Samtidig så er det snakket om at Bodø/Glimt rullerer lite, at de alltid kjører samme lag og kommer til å bli slitne. Da satte vi oss ned og kikket på hvordan de disponerer sin tropp, bekrefter daglig leder i Molde, Ole Erik Stavrum, til Dagbladet.

HERJER: Jens Petter Hauge og Bodø/Glimt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
HERJER: Jens Petter Hauge og Bodø/Glimt. Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Gullgrep?

Stavrum sier at fjorårets ligamester kartlegger hver eneste motstander de møter, men at de også må følge spesielt med siden Bodø/Glimt har gjort det så bra innledningsvis i sesongen.

Der Glimt har fosset framover og står med ni strake seire, har Molde møtt på et lite feilskjær i en utavgjort mot Kristiansund.

PROSJEKTIL: Marius Lode ble kampens store mann da han scoret et prosjektil av et mål. Video: FotballMedia Vis mer

- Vi må bruke alle midler som finnes for å bli det lille hakket bedre og forstå hvordan andre gjør ting. Det er for å lære av andre, og for å utvikle oss selv. Vi har alltid fokus på Molde, men det er klart, vi har helt sikkert masse å lære, sier Molde-sjefen.

Selv om Stavrum sier at de hadde få oppsiktsvekkende funn i studien av Bodø/Glimt, så håper Molde at disse detaljstudiene kan gi en fordel.

- Det vet vi aldri. Det går også en del på tilfeldigheter, selvfølgelig, når det gjelder skader, stang inn og stang ut, men vi har trua på at det å få bort alle tilfeldigheter, vil gjøre at vi blir bedre.

Annen strategi

Bodø Glimts Team Manager Håvard Sakariassen forteller til Dagbladet at de har en helt annen strategi.

- Vi har ikke fokus på Molde, slår Sakariassen fast overfor Dagbladet.

- Så hvis jeg spør deg om hvor mange minutter Wolff Eikrem har spilt i år ...?

- Nei, det vet jeg ikke. Vi tror at vi kommer lengst med å ha fokus på oss selv. Vi bruker energien på å prestere selv, og tenker lite på hva Molde gjør.

- Det er blitt snakket om at Molde sin stall kan bli avgjørende faktor i gullkampen. Hvordan mener du at Glimt stall står rustet til denne spesielle sesongen?

- Vi føler oss godt forberedt, både psykisk og fysisk, sier Sakariassen.

Kan få utslag

Eurosport-ekspert og tidligere Molde-trener Tor Ole Skullerud sier at ting som dette kan ha et utslag når sesongen er over.

- Det kan ha et utslag til slutt. Begge lag skal ut i tøffe Europacup-runder og har tøffe kampprogram. Men det gjelder begge lagene, og sånn sett er det en utfordring begge har. Men det kan være at Moldes rullering betaler seg på sikt, selv om jeg synes Bodø/Glimt har bra dekning på de fleste posisjoner. Det de da mangler i Bodø, er matchinga og kampdimensjonen som flere i Molde har, sier Skullerud til Dagbladet.

Det er naturligvis vanskelig å spå etter bare ni runder. Men Skullerud trekker paralleller til andre ligaer, blant annet Premier League, der Liverpool for eksempel har lykkes så til de grader, selv om de kanskje rulerer mindre enn enkelte av rivalene.

- At Molde uten tvil har den bredeste troppen kvalitetsmessig i Eliteserien, betyr ikke at Bodø/Glimt ikke kan stå hele veien med de alternativene de har, sier Skullerud.

Ros

For Molde og Stavrum handler det naturligvis om å være aller best. Han gir likevel ros til sin rival i nord:

- Jeg vil berømme Bodø/Glimt for måten de spiller fotball på, og måten de klarer å få fram nye spillere på. De solgte to av sine beste i forrige sesong, og falt litt i form. Da stakk vi fra dem. Så begynner de på i år på en fantastisk måte, og viser fram nye spillere som har blomstret opp, sier Stavrum.

- Jeg er imponert over måten de klarer å finne rollespillere som passer inn i laget. De er utrolig flinke der, og fortjener ros. Så lenge de kommer bak oss på tabellen, flirer Molde-sjefen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!