- Oppsiktsvekkende grep

Manchester United-manager Erik ten Hag (52) går angivelig nye veier for å løfte Manchester United tilbake til toppen.

BETENKT: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: Glyn KIRK / AFP / NTB
BETENKT: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: Glyn KIRK / AFP / NTB Vis mer
Publisert
  • Manchester United - Burnley 2-0 (1-0)

Onsdag kveld fikk Manchester United en best tenkelig oppstart etter Qatar-VM, da laget sikret avansement i ligacupen etter seier over Burnley på Old Trafford.

Manager Erik ten Hag virker å ha fått delvis skikk på Manchester United-laget, men den tidligere Ajax-treneren lå likevel ikke på latsiden under VM i Qatar.

Det gjenstår ennå trolig mye før de røde djevlene kan utfordre de beste lagene om tittelen i Premier League, og ikke minst hevde seg blant eliten i Europa.

Ifølge den anerkjente The Telegraph-korrespondenten James Ducker har Ten Hag tatt et smått oppsiktsvekkende grep under Premier League-pausen.

52-åringen skal ha forhørt seg med ledere og rådgivere fra flere sykkellag i Tour de France, med tanke på optimal søvn og kosthold for idrettsutøvere.

- Ten Hag snur hver eneste stein for å gjøre Manchester United-spillerne best mulig etter det foregående verdensmesterskapet, skriver Ducker.

I GULT: Den danske syklisten Jonas Vingegaard vant årets utgave av Tour de France. Foto: Thomas SAMSON / AFP / NTB
I GULT: Den danske syklisten Jonas Vingegaard vant årets utgave av Tour de France. Foto: Thomas SAMSON / AFP / NTB Vis mer

Nye droner

Da den tidligere Ajax-treneren ankom «Drømmenes Teater» i mai i år, var droner noe han fikk implementert for å få enda bedre oversikt på spillernes bevegelser - eller mangel på bevegelser - under treningene.

I tillegg til samtalene med Tour de France-lagene, skal han nå ha fått klubben til å oppgradere disse dronene, til en mer avansert variant.

Video er visstnok viktig for Ten Hag. Det blir hevdet at han ikke gjør seg opp en mening om spillernes prestasjoner på trening før han har sett opptakene.

INSTRUERER: Manager Erik ten Hag snakker med Manchester United-stjerna Antony under ligacup-kampen mot Burnley. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
INSTRUERER: Manager Erik ten Hag snakker med Manchester United-stjerna Antony under ligacup-kampen mot Burnley. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

Roste spillerne

Den tidligere Ajax-treneren virker med andre ord å levne lite til tilfeldighetene, i jakten på å gjøre Manchester United til et topplag igjen.

- Det å endre noe i en organisasjon, spesielt måten å spille på, er vanskelig. I toppfotballen ønsker motstanderen «å drepe deg», og det nettopp det som har skjedd her de siste åra. Vi var nødt til å endre på ting raskt, og jeg må si at spillerne har respondert og tilpasset seg utmerket, har Ten Hag tidligere uttalt.

Manchester United ligger på 5. plass i Premier League. Opp til serieleder Arsenal skiller det elleve poeng.

3. juledag, dagen etter «Boxing Day» i engelsk fotball, får Manchester United besøk av Nottingham Forest. Da er bare seier godt nok for Ten Hag & Co.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer