Ole Gunnar Solskjær

Oppsiktsvekkende innrømmelse

Mens Manchester United-fansen har drømt om pokaler, har Ole Gunnar Solskjær hatt helt andre tanker.

MENTALITETSENDRING: Ole Gunnar Solskjær innrømmer at han ikke tenkte på troféer da han ble United-manager. Det har endret seg. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
  • MANCHESTER UNITED - GRANADA, TV 2 SPORT, TORSDAG 21.00

Overfor Dagbladet røper kristiansunderen at han ikke nødvendigvis hadde trofeer fremst i pannelappen da han overtok stafettpinnen fra José Mourinho.

- For to år siden, da vi startet dette gjenoppbyggingsprosjektet, visste vi at vi hadde noen måneder eller til og med sesonger foran oss der det handlet om å lære, innrømmer han.

Trofétørke

Riktignok har klubben bare vunnet tre trofeer siden Sir Alex Ferguson ga seg etter 2012/2013-sesongen: Ligacupen, FA-cupen og Europa League.

Men United-supporterne var så godt vant under skottens langvarige suksessperiode på Old Trafford at titler nærmest ble som hverdagskost å regne.

Uansett hvor lite musikalsk det har vært i fansens ører, har Solskjær hele tiden vært klar på at ting vil ta tid.

Men nå begynner det å likne noe som i hvert fall minner om smaken av gull. Halvannen fot i Europa League-semifinalen og 2. plass i Premier League understreker framgangen.

- De har lært. Og nå merker jeg en endring i troen og selvtilliten til spillerne. Nå kan du se at fokus er å vinne trofeer og å komme så langt vi kan. Skuffelsen over semifinaletapene i fjor har definitivt gjort noe med mentaliteten til spillerne, sier Solskjær til Dagbladet.

FIKK SLAKT: Ole Gunnar Solskjær forteller om da han trodde han gjorde laget en tjeneste, men endte opp med å få en enorm skyllebøtte av Sir Alex Ferguson. Video: Rødt Kort. Vis mer

Holder det hemmelig

Nordmannen vil ikke gå inn på hvordan han har jobbet med spillerne etter nedturen:

- Det er ikke opp til meg å si om spillernes mentalitet har endret seg. Min jobb har vært å få det beste ut av spillerne. Hvordan det gjøres, avhenger av manager- og trenerstil, sier han om den saken.

Torsdag kveld spiller United returoppgjør i Europa League-kvartfinalen mot spanske Granada. Solskjærs elever har halvannen fot i semifinalen etter 2-0-seier i bortekampen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer