TAR IKKE AV:  Moldes Ola Williams Kamara (t.v.) syntes ikke det var så stort å slå Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TAR IKKE AV: Moldes Ola Williams Kamara (t.v.) syntes ikke det var så stort å slå Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Oppsiktsvekkende Kamara-melding: - Ikke så stort å slå Rosenborg

Mest opptatt av Europa.

MOLDE (Dagbladet): Ola Kamara senket Rosenborg med sitt matchvinnende hodestøt, som ble kampens eneste scoring i derbyet på Aker Stadion.

Men der Molde-fansen jublet som om de hadde vunnet en tittel, var matchvinneren langt mindre ekstatisk.

De slo jo tross alt Robin van Persie og Fenerbahce for bare tre dager siden.

- Det er alltid gøy å score mot Rosenborg, og det var deilig å bli matchvinner. Men å sammenligne denne seieren med triumfen i Tyrkia? Det går ikke, sier Bakenga.

- Seieren over Fenerbahce på torsdag var mye større. Det er ikke så stort å slå RBK. Det er et lag vi skal slå, mener Molde-spissen.

Drømmeuka Med den historiske bragden over tyrkernes verdensstjerner, samt triumfen over erkerival og serieleder Rosenborg, har dette vært en etterlengtet drømmeuke for Molde.

- Ja, det har vært en fantastisk uke. Det er slike øyeblikk, spesielt det mot Fenerbahce, som vi drømmer om. Det var enormt stort. Jeg tror ikke folk skjønner hvor gode Fenerbahce egentlig er, sier Kamara.

- Det har løsnet etter landslagspausen, både for meg og for laget. Jeg tror vi hadde godt av det, og jeg tror vi går mot en veldig god høst. Vi har underprestert nok nå, og må få ut det maksnivået som vi viste på torsdag oftere, mener Molde-spissen.

Han synes det er svært spennende det som skjer med Molde og Rosenborg i Europa League nå.

- Det er veldig moro. I Europa holder jeg faktisk med RBK, for vi trenger lag som presterer der. Det vi og RBK har gjort ute i Europa, viser at Tippeligaen er bedre enn det ryktet skal ha det til. Vi kan hamle opp med de fleste, mener Kamara.

Tror RBK går videre i Europa League Det er RBKs Pål André Helland enig i.

- Det er fantastisk artig å få bryne seg mot topp internasjonal motstand. Det er det man drømmer om. At Norge har to lag som presterer i Europa League nå, i tillegg til Odd som gjorde et godt forsøk mot Dortmund, er veldig bra for norsk fotball, sier Helland til Dagbladet.

Han vil likevel ikke sammenligne årets prestasjoner med storhetstiden mot slutten av 90-tallet da både RBK og Molde var i Champions League.

- Det blir tøft å kopiere det, men vi er på rett vei. Jeg tror at vi er gode nok til å gå videre fra gruppa, og jeg tror vi kan klare å kvalifisere oss for Champions League neste sesong. Vi skal ikke være noe dårligere enn Malmö, sier Helland.

Det kan bli litt av en høst for Helland med både Europa League, EM-kvalifisering og gullkamp i både serie og cup.

- Det er slike øyeblikk man trener for. Vi gleder oss virkelig, sier Helland, som startet på benken mot Molde.

- Det har jeg forståelse for når kampprogrammet er så tett. Det kommer tross alt en viktigere kamp på onsdag, sier han.

GLEDER SEG: Rosenborgs Pål André Helland gleder seg til den spennende fotballhøsten.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
GLEDER SEG: Rosenborgs Pål André Helland gleder seg til den spennende fotballhøsten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer