Gjert Ingebrigtsen i strupen på Rune Andersen:

- Oppsiktsvekkende og svært betenkelig

Tidligere Wada-topp Rune Andersen mener høydehus brukes av utøvere som ønsker å jukse. En påstand Gjert Ingebrigtsen syns er svært betenkelig og oppsiktsvekkende.

KRASS KRITIKK: Trøndelag idrettskrets arrangerte tirsdag en høydehus-debatt. En av motstanderne av det omstridte hjelpemiddelet, Rune Andersen, mente det var juks. Det fikk den profilerte treneren Gjert Ingebrigtsen til å reagere. Video: Trøndelag idrettskrets Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Høydehus brukes faktisk av utøvere som ønsker å jukse. Jeg beklager at det bringes på banen nå. Det kan faktisk manipulere et blodpass som Wada har instituert og som kan gjøre at man manipulerer blodverdiene. Det kan være en bieffekt av opphevelsen.

Det sa Rune Andersen, som er internasjonal spesialrådgiver i World Athletics, da Trøndelag Idrettskrets inviterte til debatt for å drøfte oppheving av høydehus tirsdag, før det skal opp på idrettstinget i slutten av mai.

- Jeg syns det er svært oppsiktsvekkende og svært betenkelig at et menneske som har brukt så mange år i internasjonalt dopingarbeid, kan bevege seg ut i en argumentasjon som er så søkt at man blander simulert høyde med doping, sa Gjert Ingebrigtsen, som også var en av debutantene.

Debatten om simulert høyde har lenge vært diskutert i norsk idrett.

Tidligere i april bekreftet Idrettsstyret at de støtter forslaget fra Norges Friidrettsforbund om å oppheve det særegne norske forbudet fra 2003.

Både Skiforbundet, Skiskytterforbundet og Skytterforbundet støtter forslaget. Håndballforbundet er imot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer