Cecilia Brækhus og Layla McCarter

Oppsiktsvekkende påstand: - Brækhus tør ikke møte Layla!

Verdensmesteren ønsker ikke å kommentere påstanden.

FARLIG DAME: Layla McCarter setter inn en høyre mot Melissa Hernandez som like etter går ned. Amerikaneren er første utfordrer for IBF-tittelen til Cecilia Brækhus. Men nå ser det mørkt ut for en kamp mellom de to.
FARLIG DAME: Layla McCarter setter inn en høyre mot Melissa Hernandez som like etter går ned. Amerikaneren er første utfordrer for IBF-tittelen til Cecilia Brækhus. Men nå ser det mørkt ut for en kamp mellom de to.Vis mer

(Dagbladet): - Vi må se videre. Nå har vi brukt nok tid på Cecilia Brækhus. Vi ønsker virkelig denne kampen. Men hun tør åpenbart ikke møte Layla, sier manager Luis Tapia til Dagbladet.

Dagbladet skrev i november i fjor at Brækhus var ilagt en såkalt mandatory. En kamp hun er pålagt å ta av bokseforbundet IBF mot første utfordrer amerikanske Layla McCarter.

Forhandlingene om en kamp mellom Brækhus (36) og McCarter (38) har så langt ikke ført fram. Det ble ikke oppnådd enighet om pengesummen før tidsfristen.

VERDENSMESTER: Ceilia Brækhus har fortalt mye om drømmen om å få bokse i USA. Men nå har forhandlingene om en kamp mot Layla McCarter så langt vært lite vellykket. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet
VERDENSMESTER: Ceilia Brækhus har fortalt mye om drømmen om å få bokse i USA. Men nå har forhandlingene om en kamp mot Layla McCarter så langt vært lite vellykket. Foto: John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer

Cecilia Brækhus har tidligere uttalt til Dagbladet at hun ønsker nettopp denne kampen.

Men nå har forhandlingene så langt ikke gitt resultater, ifølge Luis Tapia.

Jeanette Salazar er presseansvarlig i International Boxing Federation. Hun forteller til Dagbladet at Cecilia Brækhus ikke automatisk mister sin tittel. Men at Layla McCarter kan gå glipp av sin sjanse for en tittelkamp mot den norske verdensmesteren.

- Mister McCarter sin mulighet, vil det åpne opp for forhandlinger med andre aktuelle motstandere på IBF-rankingen, forklarer Salazar.

- Urealistisk

Luis Tapia mener at Brækhus har et for høyt selvbilde for USA.

Fredag ble det kjent at Cecilia Brækhus mottar en æresbevisning som årets kvinnelige bokser, stemt fram av amerikanske boksejournalister.

Men Tapia langer ut mot den norske verdensmesteren.

- Hun tror hun har et stort navn. Men omtrent ingen har hørt om henne her i Statene. Brækhus kan være stor i Norge. Der hun har valgt sine motstandere med nennsomhet. Blant annet mot svensker og «en liten en», sier Tapia til Dagbladet.

Åpenbart sikter han til argentinske Erica Farias som gikk opp en vektklasse, og som tok på seg sko med platåsåler for å nå opp til Brækhus før den såkalte staredown etter innveiingen foran kampen i Bergen 10. juni i fjor.

BANG!: Ungarske Sziilvia fikk et hardt møte med venstre hooken til Layla McCarter 29. april i fjor.
BANG!: Ungarske Sziilvia fikk et hardt møte med venstre hooken til Layla McCarter 29. april i fjor. Vis mer

- Det er ikke enkelt i forhandlinger når den ene parten har forventninger om fortreffelighet og interesse rundt en kamp i Statene som ikke svarer til realitetene, sier Tapia.

Han har følgende råd til Brækhus:

- Cecilia må bygge seg opp et navn i Statene. Et navn hun definitivt ikke innehar nå. Det er omtrent ingen her som vet hvem hun er. Og dette er neppe veien å gå for å bygge et omdømme.

DEN SATT: Her går Melissa Hernandez i golvet etter en susende høyre kryss fra Layla McCarter
DEN SATT: Her går Melissa Hernandez i golvet etter en susende høyre kryss fra Layla McCarter Vis mer

- Sjanseløs

McCarters manager har uttalt at han har respekt for Cecilia Brækhus. Men han påstår hardnakket at Brækhus vil tape i en eventuell kamp mot Layla McCarter.

- Brækhus er god. Ingen tvil om det. Men hun vil være sjanseløs mot Layla. Min bokser er bedre på alt. Hun er raskere, sterkere og har rett og slett en større kompetanse, påstår Tapia.

Selvfølgelig sier han det.

SEIERSVANT: Manager Luis Tapia er vant til å ta av boksehanskene til Layla McCarter etter en seier.
SEIERSVANT: Manager Luis Tapia er vant til å ta av boksehanskene til Layla McCarter etter en seier. Vis mer

McCarter håper

Layla McCarter var mer ydmyk da hun var i kontakt med Dagbladet.

- Jeg mener at Brækhus er en god fighter i fantastisk fysisk kondisjon. Hun er en naturlig weltervekter. Jeg er mindre, men jeg vil ta med meg min store erfaring og kunnskaper inn i ringen. Noe Brækhus aldri tidligere er stilt overfor. Jeg har 20 års erfaring med proffboksing og føler meg sterkere enn noen gang. Dette vil bli den beste kampen i kvinneboksingen noensinne. Det vil bli episk, sa McCarter til Dagbladet.

Layla McCarter uttalte i november i fjor at hun gjerne reiser verden rundt for en kamp mot den norske verdensmesteren. Og at hun har jaktet på Brækhus i to år.

Cecilia Brækhus har tidligere sagt til Dagbladet at hun søker etter den ultimate kampen.

Men nå ser det ikke så lyst ut for at det blir noe av et møte mellom amerikanske Layla McCarter og Cecilia Brækhus.

Utgått frist

Fristen for en promotor til å registrere seg for å melde inn en såkalt purse, et pristilbud for kampen gikk ut i natt.

- Jeg forstår både Mayweather Promotions og andre at det ikke er interessant å kaste 1000 dollar som det koster å registrere seg ut av vinduet. For en kamp som det sannsynligvis aldri blir noe av. Pengene kan ikke refunderes, sier Luis Tapia til Dagbladet.

Han sier videre:

- Cecilia betalte aldri. Det gjorde heller ikke Mayweather Promtions (McCarter's management). Fordi deres oppfatning er at Cecilia aldri vil møte Layla. Nå vil Mayweather Promotions heller vente til IBF-tittelen eventuelt blir ledig, kanskje i slutten av januar. I mellomtida går vi for weltervekt-beltene i WIBF og GBU. Men når vi får en mulighet for IBF-tittelen, vil vi gå for den også.

Bokser i mars

Tapia har dette å fortelle om de umiddelbare planene for Layla McCarter, som sist var i ringen 22. desember med en enkel poengseier over Erika Hernandez:

- Hun går i ringen igjen 3. mars som hovedkamp på et stevne i The Sky Ute Casino. Hun møter Victoria Cisneros, som er ranket som nr. 11 i verden. Hun er den eneste som er villig til å møte Layla nå. Jeg kan nevne at Cecilia Brækhus bokset mot Cisneros og vant på poeng over ti runder. Layla vil kvitte seg med Cisneros i løpet av noen få runder.

Cecilia Brækhus vant over Cisneros i en kamp i Tyskland 15. mai 2010. Brækhus er ubeseiret på 32 kamper. McCarter har ikke tapt siden 27. april 2007 på 17 kamper.

Det så en stund lyst ut for at en kamp mellom Brækhus og McCarter skulle bli en realitet. Luis Tapia sa til Dagbladet i desember at det sto på å lande en TV-avtale.

Men nå har Tapia endret sitt syn.

- Cecilia Brækhus tror hun kommer med alt. Med et stort navn og med fem titler. Men sannheten er at det eneste hun kommer med er titlene. Hun har ikke noe navn i Statene!

Spesialtilfelle

Jeanette Salazar forteller til Dagbladet at de direkte forhandlingene om en kamp mellom Brækhus og McCarter ikke har ført fram. Og at fristen for å legge inn bud på kampen er 9. januar. Men at promotorer måtte registrere seg innen natt til fredag. Hun sier til Dagbladet at det vanligvis er en tidsfrist for å innfri kravet om en mandatory-kamp. Men at Brækhus er et spesialtilfelle.

- Siden hun innehar tittelen i alle fem organisasjonene kan hun omgå en tidsfrist ved å forsvare en av de andre titlene, forklarer Salazar.

Men hun legger til:

- Før eller siden vil hun bli fratatt tittelen, om hun velger ikke å forsvare IBF-beltet.

Cecilia Brækhus ønsker ikke å kommentere påstandene til Luis Tapia.

- Det forhandles med flere aktuelle aktører og selskaper i Statene. McCarter er en av dem. Det er det eneste jeg vil si på det nåværende tidspunkt, sier Cecilia Brækhus til Dagbladet via sin pressekontakt.