TRENTE SAMMEN: Edinson Cavani og Neymar på trening forrige uke. Foto:  REUTERS/Benoit Tessier/NTB Scanpix
TRENTE SAMMEN: Edinson Cavani og Neymar på trening forrige uke. Foto: REUTERS/Benoit Tessier/NTB ScanpixVis mer

Neymar og Cavani med straffekrangel

Oppsiktsvekkende påstander i kjølvannet av krangelen mellom PSGs superstjerner

El Pais hevder PSG har tilbudt Cavani stor pengesum for å gi fra seg straffeansvaret til Neymar. Det skal han ha takket nei til, noe som skaper sinne.

(FourFourTwo): Det har vært en av de store fotballsnakkisene den siste uka: krangelen mellom PSGs superstjerner Edinson Cavani og Neymar.

Stjerneduoen var ikke enige om hvem som skulle ta straffesparket i en ligakamp nylig, og saken fikk stor oppmerksomhet i medier rundt om i Europa.

I dag skriver den spanske avisa El Pais at PSG-president Nasser Al-Khelafi har tilbudt Cavani én million euro (rundt 9,3 millioner kroner), dersom han gir straffeansvaret frivillig til Neymar. Ifølge El Pais avslo uruguayaneren tilbudet.

«Han ga et raskt svar. Han sa at han ikke var interessert i penger. Dersom klubben vil betale mer, vil han ikke motsi det, men han ville fortsette å ta straffer fordi han har jobbet for PSG i fire år, er nummer tre i kapteinrekka, og fortjener derfor den verdigheten», heter det i avisa.

El Pais hevder også at Neymar reagerte med «sinne» da han fikk høre om Cavanis avgjørelse.

Oppgitt Neymar

Det blir spekulert i at årsaken til krangelen om hvem som skal være straffeskytter handler om makt og ego. Brasilianske medier kaller blant annet saken en «krig mellom egoer».

L'Equipe påpeker samtidig at Cavani har en ekstra grunn til å ta straffer, for dersom han blir toppscorer i Ligue 1, vil han få én million euro i bonus. Dersom Neymar har en liknende klausul, ble det spekulert i at det kunne være noe av årsaken til kranglingen.

Cavani skal altså ha blitt tilbudt samme sum for å gi fra seg ansvaret.

Det var under en seriekamp mot Toulouse at Cavani gikk fram for å ta et straffespark, mens Neymar sa noen ord til sin makker før førstnevnte la ballen på ellevemeteren (se video under). Det var tydelig at brasilianeren var oppgitt. Det hele endte med at Cavani bommet.

Vil unngå problemer

PSG-sjef Unai Emery kommenterte kranglingen etter den aktuelle kampen forrige helg.

- Det er noen få spillere som skal ta straffespark, en er Cavani og den andre er Neymar. Det kreves en «gentlemansavtale» på banen for å få det til å fungere, sa han om episoden.

- Dersom de ikke blir enige, så vil jeg bestemme. Jeg vil ikke at det skal bli et problem, sier manageren.

Det problemet ser ut til å ha eskalert dersom opplysningene til El Pais stemmer.

Ut mot rykter

Det ble også spekulert i spanske medier at Neymar ønsket at Cavani skulle bli solgt som følge av spliden, men PSG insisterer på at det ikke er noen problemer mellom de to stjernene.

- Nei, det er ingenting. Det er dere, media, som skaper problemer, uttalte Nasser Al-Khelafi til RMC.

Spanske AS rapporterte at duoen skværet opp på onsdag, hvor lagkamerat Thiago Silva skal ha fungert som tolk og fredsmegler mellom dem.

Dani Alves, som også ble en del av kranglingen da han ikke ville gi Cavani ballen før et frispark, skal ha organisert et måltid for troppen hvor både Cavani og Neymar var til stede.

Sleit med skade

Neymar gikk glipp av PSGs 0-0-kamp mot Montpellier i helga. Han sleit ifølge klubben med en liten skade i høyrefoten.

Brasilianeren skal likevel rekke PSGs neste kamp.

Onsdag møter PSG Bayern München i Champions League. Da vil igjen alles øyne være rettet mot angrepsduoen for å se hvordan de oppfører seg mot hverandre på banen.