Viking cupmester 2019

Oppsiktsvekkende prestasjon av en bystyrerepresentant

Straffesparket var billig, triumfen veldig stor. Vikings cupgull er det siste kapittelet i en sesong ingen så komme.

EN STOR PRESTASJON: Bjarne Berntsen jubler etter NM-triumfen over Haugesund. Det har han grunn til. Viking har hatt en sensasjonell sesong. På Ullevaal ble den kronet med cupgull. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix
EN STOR PRESTASJON: Bjarne Berntsen jubler etter NM-triumfen over Haugesund. Det har han grunn til. Viking har hatt en sensasjonell sesong. På Ullevaal ble den kronet med cupgull. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix Vis mer
Publisert
  • Haugesund-Viking 0–1 (0–0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Tre Viking-kamper i OBOS-ligaen 2018, to av dem mot Nest Sotra (0-5 borte / 2–3 hjemme) og en mot Tromsdalen (2-4 hjemme), påvirket Dagbladets tabelltips for Eliteserien 2019.

Vi tippet dem sist.

Det var umulig å se Viking i Eliteserien 2020.

FOR EI UKE siden rundet Viking av seriespillet med 47 poeng og femteplass. Det er kanskje årets prestasjon i norsk fotball. Nå er kongepokalen på vei til Stavanger. Det kroner årets prestasjon i norsk fotball. Og mannen bak Vikings enorme sesong heter Bjarne Berntsen – målscorer på Ullevaal da Viking vant The Double for 40 år siden.

Når han ikke trener fotballaget er han bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Sandnes.

VIKING HAR HATT en makeløs sesong ut fra tips (vårt og som mange andres), forventninger og forutsetninger. Selv om straffesparket var billig vant de også cupfinalen helt fortjent. Og slikt skal feires, det er viktig.

Det neste som må gjøres, hvilket er veldig mye viktigere, er å planlegge for neste sesong, og muligheten klubbens sjette kongepokal gir Viking.

NESTE ÅR SPILLES cupfinalen den siste helga i oktober. Norges Fotballforbund har skjønt at fotball i advent ikke er det beste produktet selv om cupfinalen alltid vil trekke folk til Ullevaal stadion. Men hvorfor ikke reformere norgesmesterskapet i fotball, la det følge den internasjonale kalenderen, og sørge for at cupen igjen blir det den en gang var.

Det beste vi har i norsk fotball.

DET ER INGEN nedsider å se ved å starte cupen på høsten og spille finalen den første søndagen i juni. Bare oppsider. Med tre runder på høsten og resten på våren vil cupen få økt publikumsoppslutning. For når cupen drar seg til og blir virkelig spennende med kvartfinaler og semifinaler, har de siste åra vist at (nesten) ingen bryr seg.

Spilles disse kampene på våren, når fotballsulten og publikumsoppslutningen er på sitt høyeste, vil fotballen profittere på det.

FØRSTE OG ANDRE runde trekker alltid godt med folk når eliteserielagene drar bort for å ha det gøy på landet. Det spiller ingen rolle når disse kampene spilles. De er det de er. Potensielle bomber og bananskall. Om de spilles høst eller vår har ingenting å si for oppslutningen. Og snur man cupen gir man også vinnerne en kort vei til Europa.

Slik det er nå skal Viking begynne kvalifiseringen til Europa League 2020 om åtte måneder.

Spilles cupfinalen i juni er det en måned mellom finalen og de første kvalifiseringskampene.

HVA DET KAN bety for en klubbs muligheter og vilje til å satse sier seg selv. Her og nå vet ikke Bjarne Berntsen hvilket lag han har om åtte måneder. Hadde her og nå vært juni, med sommerens overgangsvindu rett rundt hjørnet, kunne Viking investert for Europa og forsterket laget gjennom å ta en utgift eller to til inntekts ervervelse. For pengene vokser i Europa League, et gruppespill per nå er verd rundt ett hundre millioner kroner.

Med åtte måneder til første kvalifiseringskamp, der fire av dem handler om vinter uten obligatoriske kamper, er det umulig å se fram og planlegge for Europa-sjansen kongepokalen gir.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer