Ole Gunnar Solskjær:

Oppsiktsvekkende Solskjær-tall

I ligaen har Manchester United sluppet inn over ett mål i snitt. Nå har Ole Gunnar Solskjær virkelig snudd trenden. Til Dagbladet forklarer han hvordan de har klart det.

SNUDD: Til Dagbladet forklarer Ole Gunnar Solskjær hvordan han har snudd trenden. Video: UEFA / Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Paul Pogbas ene scoring sørget for avansement i Europa League og en sterk 1-0-seier borte mot AC Milan torsdag kveld.

Samtidig gikk laget nok en gang av banen uten baklengs. Anført av en meget solid Dean Henderson holdt laget nullen for sjette gang på lagets siste sju kamper.

Har holdt nullen

Og siden 3-3-kampen mot Everton på Old Trafford tidlig i februar - der United ledet 3-1, men rotet bort seieren med elendig forsvarsspill - har laget knapt sluppet inn mål.

Fasiten viser tre baklengs på lagets siste elleve kamper. Et snitt på imponerende 0,27 baklengs per kamp.

GLADE ANSIKTER: Ole Gunnar Solskjær takket Paul Pogba for innsatsen. Foto: NTB
GLADE ANSIKTER: Ole Gunnar Solskjær takket Paul Pogba for innsatsen. Foto: NTB Vis mer

Det tegner et tydelig bilde på at Uniteds manager virkelig har tatt grep og stramma inn lagets tidvis utskjelte forsvarsrekke.

- Hardt og godt arbeid

Og til Dagbladet forklarer Ole Gunnar Solskjær de vanvittige tallene slik:

- Det er et resultat av masse hardt og godt arbeid på treningsfeltet, trenerne, lagets attitude og vilje til å lære, innleder nordmannen.

INTERVJU: I dette eksklusive intervjuet med Dagbladet åpner Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær opp om blant annet coronasituasjonen i Premier League, overgangsplaner og ryktene om sparken. Video: Henrik Ljosland Vis mer

Han utdyper:

- Det handler også om det høye presset vårt og hvordan de fire angrepsspillerne våre presser. I tillegg har vi selvsagt drillet forsvaret og midtbanen. Men det handler om laginnsatsen og trenerne. Trenerne har virkelig jobbet med detaljene som vi merker forbedring på i hver eneste kamp. Og slik bygger man grunnlaget for å vinne fotballkamper, sier Solskjær, tydelig fornøyd - både med avansement og Uniteds forsvarsspill.

SE LIVE: Vi følger Europa League-trekningen live på Dagbladet TV fra klokka 13.

Lagene i kvartfinalen

Arsenal, Dinamo Zagreb, Granada, Roma, Manchester United, Slavia Praha, Villarreal og Ajax.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer