Oppsiktsvekkende Viking-uttalelse etter 4-0 over AaFK: - De hadde vunnet 5-3 med Hamed-Allah

Mens Veton Berisha er glad han ikke ble AaFK-spiss.

Slik var Vikings 4-0-seier

ÅLESUND (Dagbladet): Fotballen er full av klisjeer. At fotballen er rund, er kanskje den mest utslitte og opplagte. Og kanskje den mest beskrivende for Vikings 4-0-seier over AaFK.

Trond Fredriksens menn kjørte tidvis over gjestene fra Stavanger, men ble likevel utklasset i en absurd fotballkamp.

Siddisene var dødelige effektive, mens sunnmøringene misbrukte et tosifret antall målsjanser.

- Det er ganske sykt egentlig. Vi spiller utrolig god fotball i starten. Det er egentlig noe av det beste vi har gjort i år. Likevel taper vi 0-4. Det er veldig merkelig, sier AaFK-spissen Mostafa Abdellaoue til Dagbladet.

- Det var bare nesten hele veien. Jeg var noen hundredeler for sent gang på gang, oppsummerer Mos.

Berisha ville ikke til AaFK Han kom til AaFK i fjor sommer, som en erstatter for toppscorer Abderrazzaq Hamed-Allah. På det tidspunktet var det også aktuelt å leie Viking-spissen Veton Berisha.

Valget falt imidlertid på Mos. I går ble det stang ut for Mos, mens Berisha scoret to mål og noterte seg for to assist for motstanderlaget.

- Det handler nok mye om selvtillit og ro foran mål. Vi er i flytsonen nå. Det er veldig kjekt med to mål og to assist. Jeg var en sterk bidragsyter i dag, men først og fremst er det en lagseier, sier Berisha til Dagbladet.

FORNØYD: Vikings trener Kjell Jonevret var i kjempehumør etter 4-0 over AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORNØYD: Vikings trener Kjell Jonevret var i kjempehumør etter 4-0 over AaFK. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- AaFK ville ha meg på lån, ja. Men det var nok aldri aktuelt for meg. Jeg er glad jeg er Viking-spiller. Jeg stortrives her, sier spisstalentet.

- Hamed-Allah kunne endret alt Nettopp spissenes effektivitet var forskjellen på AaFK og Viking. Det mener også Viking-trener Kjell Jonevret.

- Vi var heldige som ikke lå under til pause. Det sa jeg også til spillerne. Samtidig har vi også en veldig god keeper. Og en del flaks, sier Viking-treneren.

- Hvis AaFK hadde hatt Hamed-Allah og det angrepet de hadde hatt før, hadde vi nok fått stryk i denne kampen. Da hadde vel AaFK vunnet 5-3 eller noe, tror Jonevret.

- De har jo fremdeles Leke James, men han fikk vi kneblet. Det var viktig, sier svensken.

Han husker godt da Hamed-Allah banket inn tre mål i Stavanger da AaFK utklasset Viking. I kveldens oppgjør var det altså stikk motsatt.

Berisha synes kontakten med Barrantes var rar Mye av æren må tilskrives Veton Berisha. I tillegg til sine offensive bidrag, gjorde 21-åringen en strålende jobb defensivt og tok AaFK-stjernen Michael Barrantes delvis ut av kampen.

- Barrantes er hjernen i AaFK-laget og må stoppes. Jeg fikk beskjed om å ligge tett på han, så det ble mange tøffe dueller, forteller Berisha.

Rett før Viking-spissen banket inn to raske scoringer, druste han inn i Barrantes, som falt i bakken og holdt seg for fjeset.

MÅLSNIK: Abderrazzaq Hamed-Allah senket Viking med hat trick i 2013. Kjell Jonevret er glad Viking slapp å møte marokkaneren denne gang. 
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MÅLSNIK: Abderrazzaq Hamed-Allah senket Viking med hat trick i 2013. Kjell Jonevret er glad Viking slapp å møte marokkaneren denne gang. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Flere av spillerne mente at Berisha slo Barrantes med vilje, men det dementerer begge parter.

- Det var en 50/50-duell. Jeg synes ikke det var frispark engang. Barrantes syntes det samme, og vi tok hverandre i handa etterpå, Berisha.

Det gjorde kamphanene en rekke ganger gjennom hele kampen.

- Ja, vi gjorde det. Det var litt rart. Men det var god stemning, og Barrantes er en flott fyr, så det var morsomt det, sier Berisha og flirer.

AVGJØRENDE: Veton Berisha var hovedforskjellen på Viking og AaFK med to mål og to assist.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
AVGJØRENDE: Veton Berisha var hovedforskjellen på Viking og AaFK med to mål og to assist. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer