Katharina Thanderz, den nye boksedronninga

Oppsiktsvekkende VM-kamp i Oslo

- Kan bli større enn Brækhus.

NY BOKSEDRONNING: Katharina Thanderz er klar for å ta over tronen etter Cecilia Brækhus. Nå får hun kamp om verdensmestertittelen. Foto: Nina Hansen
NY BOKSEDRONNING: Katharina Thanderz er klar for å ta over tronen etter Cecilia Brækhus. Nå får hun kamp om verdensmestertittelen. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Katharina Thanderz (31) får en oppsiktsvekkende VM-kamp på historisk grunn i Oslo 16. november. I Ekeberghallen Oslo.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg skal ikke la denne sjansen gå fra meg til å bli verdensmester, sier Katharina Thanderz til Dagbladet.

Den historiske grunnen er slik:

Katharina Thanderz

  • Født: 29. juli 1988 (31).
  • Yrke: Profesjonell bokser.
  • Norsk statsborger. Bosatt i Spania.
  • Er ubeseiret i tolv kamper.
  • Aktuell: Får VM-kamp i Oslo 12. november.

Svein Erik Paulsen utfordret verdensmesteren Alfredro Escalera fra Puerto Rico. Det samme gjorde Harald Skog mot argentineren Victor Galindez. I Ekeberghallen i Oslo.

Begge to tapte. Paulsen rystet sin motstander et par ganger, før han selv gikk ned med et smil om munnen. Han var fornøyd. Han hadde rystet verden og den suverene verdensmesteren.

Harald Skog hadde motet til å møte en knockoutkonge. Han kom først inn i ringen og tok Ali-varianten: Galindez Go Home! Men Galindez slo Skog inn i tauene og ned flere ganger.

DRONNING BRÆKHUS: Karrieren til Cecilia Brækhus nærmer seg slutten. Nå sikter Katharina Thanderz på boksetronen. Foto: NTB Scanpix
DRONNING BRÆKHUS: Karrieren til Cecilia Brækhus nærmer seg slutten. Nå sikter Katharina Thanderz på boksetronen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i 1975 og 1976, for 43 og 44 år siden.

Nå er historiens grunn lagt for Katharina Thanderz.

Ut fra omtrent intet kommer muligheten.

Takknemlig

Etter at Thanderz signerte kontrakt med Sauerland Promotions har mye skjedd på kort tid.

- Dette er så stort for meg. Jeg er veldig takknemlig. Dette lar jeg ikke gå fra meg, sier Thanderz til Dagbladet.

«Hun er klar for å ta over tronen som Norges boksedronning etter Cecilia Brækhus», kommenterer Sauerland Promotions i en pressemelding.

Brækhus bor for tida i Statene og kommer sannsynligvis til å bokse sin neste kamp der.

Motstanderen til Thanderz er brasilianske Danila Ramos (34), bosatt i Argentina. En fremadstormende bokser i rett forstand. Hun har startet karrieren med sju seirer og ett tap.

Nederlaget kom i kamp om det samme mesterbeltet som står på spill i Ekeberghallen 16. november.

DÅRLIG STEMNING: Proffbokserne Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén kom i munnhuggeri under et besøk hos Fredrik Skavlan. Foto: NRK / Monkberry. Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/kultur/kranglet-pa-skavlan-matte-stoppe-munnhuggeri/68698289 Vis mer

Oppsiktsvekkende

Da tapte hun på poeng mot franske Elhem Mekhaled som er ubeseiret i tolv proffkamper.

Det er temmelig oppsiktsvekkende at Sauerland Promotions forteller til Dagbladet at Mekhaled gir fra seg tittelen som verdensmester.

- Ja, det er riktig. Mekhaled velger å gi fra seg tittelen, fordi hun ikke ønsker å møte Katharina i Norge, sier Ed Roff, presseansvarlig i Sauerland til Dagbladet.

Det sier sitt om respekt for den norske bokseren.

Skadetrøbbel

Katharina Thanderz har tolv proffkamper bak seg og har vunnet samtlige. Hun hadde europamestertittelen, men måtte gi den fra seg da hun ikke kunne forsvare tittelen på grunn av en nakkeprolaps. I sin nest siste kamp mot briten Rachel Ball brakk hun den høyre hånda og måtte operere inn en stålplate.

- Alt ser lyst ut nå. Hånda fungerer bra. Nå er jeg inne i en tøff treningsperiode med to økter hver dag. Dette er en kamp jeg ikke skal tape. Det er eneste fokus, sier Katharina Thanderz.

Hun har begynt å studere sin kommende motstander allerede.

- Det ser ut til at hun passer meg bra. Hun er en type som går framover og er offensiv. Det er bra for meg og passer min egen stil, smiler Thanderz.

Historisk grunn

Ekeberghallen oser av norsk boksehistorie. To mannlige boksere har kjempet om VM-tittelen der, men begge tapte.

Det er godt over 40 år siden.

Katharina Thanderz kan snu historien.

- Dette er det jeg har drømt om helt siden jeg startet med boksing. Det er dette jeg har hatt fokus på hele veien, på hver eneste trening. Nå blir jeg veldig glad for at jeg kan fortelle alle om det som skal skje, forteller Thanderz.

Hun er glad for at hun endelig kan bokse i Oslo.

FIGHTING FACE: Katharina Thanderz legger alt inn i slagene. Som her mot Rachel Ball med høyre armen, som hun brakk i kampen. Foto: NTB Scanpix
FIGHTING FACE: Katharina Thanderz legger alt inn i slagene. Som her mot Rachel Ball med høyre armen, som hun brakk i kampen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har bokset tre kamper i Norge. Dette er den første sjansen jeg får i byen der jeg er født, sier Katharina Thanderz.

Ramos sier i en pressemelding at denne gang skal hun ikke misse. Hun tapte forrige forsøk om tittelen.

«Jeg liker stilen til Katharina Thanderz. Jeg synes den er ideell for meg. Jeg skal forberede meg i Buenos Aires til kampen. En by med høyt nivå innen profesjonell boksing. Jeg skal sparre med verdensmestere.»

Den tyske promotoren Nisse Sauerland er fornøyd.

- Vi lovet Katharina en sjanse om en VM-tittel. Første gang jeg så henne, så jeg at hun var spesiell. Hun er klar til å ta over etter den norske dronninga Cecilia Brækhus. Hun blir like stor. Ja, hun kan bli større. Hun har en uvanlig personlighet i tillegg til sine bokseferdigheter. Jeg er veldig fornøyd med at vi har landet denne VM-kampen. Katharina fortjener det, sier Nisse Sauerland som selv bygget opp Cecilia Brækhus til å bli verdensmester.

Torsdag ble det klart at de norske bokserne Alexander Hagen, Kevin Melhus og Bernard Torres er klar for å bokse på stevnet i Ekeberghallen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer