Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Oppskriften på å drepe Tour de Ski

Maurice Manificat nådeløs mot FIS.

RASER: Den franske stjerna Maurice Manificat er ikke spesielt imponert over måte FIS strør om seg med bonussekunder i Tour de Ski. Foto: NTB Scanpix
RASER: Den franske stjerna Maurice Manificat er ikke spesielt imponert over måte FIS strør om seg med bonussekunder i Tour de Ski. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): Alle bonussekundene som deles ut i Tour de Ski har fått flere av utlendingene til å riste på hodet.

Etter hvert som de norske løperne håver inn, blir avstandene bare større og større, og all spenning borte. Spesielt på gårsdagens tremil for gutta var det mange bonussekunder å hente. Martin Johnsrud Sundby hentet dem alle sammen, rett og slett fordi han var først i løypa og aldri var truet av andre løpere.

- Oppskriften på å drepe Tour de Ski. Bonussekundene er noe dritt. Det er dumt, tordner Manificat på Twitter, og beskylder FIS for å ha ødelagt alt som kunne vært av spenning i Tour'en.

Martin Johnsrud Sundby fikk for eksempel 70 bonussekunder på tremila lørdag. Totalt har han fått over to minutter i de tre løpene han har gått. For mye, mener Manificat.

Cologna: - For mye Flere andre løpere er mer eller mindre på linje.

Dario Cologna sier til Expressen:

- For spenningen i Tour de Ski er ikke det her optimalt. Det er litt for mye. Man kan jo vinne Tour de Ski bare takket bære bonussekunder. 

Svenske Emil Jönsson har for lengst gratulert Martin Johnsrud Sundby med sammenlagtseieren. Også Ida Ingemarsdotter synes FIS har vært vel rause med bonussekundene denne gangen.

- De hadde vel en god tanke da de laget reglene. Men det har kanskje ikke slått helt heldig ut i år. Nå ser vi jo at det stort sett er de samme som gjør det bra både på sprint og distanse, og da blir det mye bonus på dem.

- Men regler er regler, og vi må bare respektere dem. Dessuten er jo de norske løperne utrolig dyktige og gjør alt riktig. Vi andre får bare prøve å gjøre en bedre jobb, sier Ingemarsdotter. 

I et intervju med svenske Aftonbladet etter jentenes fellestart lørdag, sa hun:

- Bonussekundene på dreper ikke bare touren, men de dreper hele idretten, kjennes det ut som.

FIS: - Vil vurdere endinger Også FIS har selvsagt fått med seg alle reaksjonene, og det faktum at det slår spesielt ut når en som allerede har en suveren ledelse - som Martin Johnsrud Sundby har - aldri er truet i kampen om bonussekundene, som under dagens jaktstart der han gikk ut langt over et minutt foran Petter Northug og selvsagt kom først i mål - til femten nye sekunder på pluss-kontoen.

- Vi registrerer selvsagt hva som skjer, og jeg kan love at vi skal snakke om dette og se om det bør komme endringer, sier FIS' renndirektør for langrenn, Pierre Mignerey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media