Oppskriftsmessig RBK-seier

TRONDHEIM (NTB): Mens Lillestrøm lette nesten forgjeves etter Mamadou Diallo på topp, scoret Rosenborgs seiersvante mannskap jevnt og trutt på Lerkendal. Trønderne stoppet ikke ydmykelsen før det sto 6-1.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gjestene fra Romerike lå under med 5-0 ved halvtid og vartet opp med uavgjort i andre omgang. Men da var Rosenborg til gjengjeld tappet for konsentrasjon.

- Ballen fikk rulle raskt og vi skapte tempo i spillet. Jo, så tidlig i sesongen var dette svært bra, medga RBK-trener Trond Sollied.

Han så en målhungrig «Mini» Jakobsen gå til topps på toppscorerlista i eliteserien med to nye scoringer mot Lillestrøm. Med fire mål totalt råder han toppen alene. Sammen med Sigurd Rushfeldt, som også scoret to, var «Mini» banens beste spiller.

Mye å gå på

Rushfeldt scoret sine to mål i løpet av fire minutter, hvorav ett på straffespark etter selv å ha blitt felt. De fleste ville også ha straffespark da Roar Strand ble dyttet i bakken vel 10 minutter før full tid, men den situasjonen lot dommer Tom Henning Øvrebø passere.

- Vi spilte ikke opp imot vårt beste. Fortsatt er det mye å gå på. Å si noe om hvor gode vi kan bli, er litt for tidlig ennå. Men det er helt klart at det er et stykke igjen, sa Sollied.

Lillestrøm fikk sitt trøstemål uten egentlig å ha skapt noen målsjanser. Mamadou Diallo lurte offside-fella til hjemmelaget trill rundt én gang, og for Diallo var det ikke dagen å sløse med sjansene. Alene mot Jørn Jamtfall i Rosenborg-målet gikk Lillestrøm-spissen seirende ut av duellen.

Tro på LSK

- Lillestrøm var effektive. De scoret ett mål uten å skape en skikkelig sjanse. Så effektive blir nok aldri vi, sa Rosenborg-treneren, og la til:

- Jeg tror nok Lillestrøm vil sanke godt med poeng utover sesongen. Det eneste er at laget blir noe enkelt å lese med alle oppspill rettet mot Diallo.

Minst like populært som storseieren på Lerkendal torsdag, var bekreftelsen på at Bent Skammelsrud igjen er klar for trondheimsklubben. Den tidligere lagkapteinen er formelt klar for spill til kampen mot Brann mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer