Oppskriftsmessig seier for serieleder Molde

Midtstopper Vegard Forrens kanonkule i krysset sørget for tre Molde-poeng i Bergen.

• Brann - Molde 0-1 (0-1)

BERGEN (Dagbladet): Det var topp mot bunn på Brann stadion søndag kveld. Molde på god vei mot seriegull, mens Brann kaver og gisper i nedrykksland, og bør har poeng i hver kamp framover.

De siste tre kampene har de rød-hvite spilt god fotball og sanket poeng, men mot serieleder Molde ble det for tøft. Det skulle nesten bare mangle. En titt på tabellen viser at moldenserne mer enn dobbelt så mange poeng som bergenserne.

Men kampen åpnet jevnt. Brann fikk et spillermessig overtak det første kvarteret, men uten å lage allverdens trøbbel for Tippeligaens beste forsvarsrekke som kun har måtte slippe inn 16 mål i år.

Sakte men sikkert fikk imidlertid Molde mer og mer kontroll, men uten å styre kampen. I det 13. minutt kommer det første forvarselet på at gjestene er et bedre lag enn vertene. Chima Chukwu smeller i vei et langskudd som går like over.

En suser fra midtstopperen Ingen av lagene fikk et spillermessig overtak de første 45 minuttene. Det ble en midtbanekrig, og den vant Branns Stèphane Badji, som var omgangens beste spiller som vaktmester og ballfordeler.

Men etter 31 minutter fant Moldes midtstopper Vegard Forren ut at nok var nok. Etter en typisk klabb-og-babb-situasjon etter en Molde-corner, fikk han allverdens tid til å sikte inn storsleggen fra tyve meter. Ballen føk utagbart opp i høyre krysset til Branns keeper. En av de fineste scoringene på Brann stadion denne sesongen av landslagets midtstopper.

Bortsett fra den herlige scoringen, var det begrenset med underholdning i første halvdel.

Måtte gjøre noe Brann foretok raskt to bytter etter pause. Inn kom Amin Askar og Jakob Orlov for Hassan El Fakiri og Jonas Grønner. Brann ønsket å sette høyere press på gjestene, og greide tidvis det, men Molde var solide.

Molde burde scoret i det 57. minutt, men skuddet fra Mohammed Elyounoussi ble for svak fra 16 meter.
I det 61. minutt viste Branns sisteskanse, Piotr Leciejewski at han var bedre i fjor. På et tilbakespill holdt han på å rote ballen i mål i en duell med Fredrik Guldbrandsen. Litt klovneunderholdning som fort kunne punktert kampen.

Men Brann var ikke helt ufarlig. I det 69. minutt var det nære på at Jakob Orlov lurte inn en utligning.

Molde på sin side var solide i 90 minutter. Med litt mer flaks og dyktighet foran mål, kunne det fort blitt både to og tre bortemål i Bergen.

Det er lite som tyder på at Molde roter bort seriegullet i år.

Brann på sin side var ikke dårlig. Men de ble for dårlige framover på banen. Mot Molde ble de et par nummer for liten.

Og det skulle nesten bare mangle om man ser serien så langt under ett. Men en ting gleder i Bergen; 15 240 tilskuere hadde betalt billett for å se Brann denne søndag kvelden. Det er imponerende støtte av fansen til sitt kjære bunnlag.

MATCHVINNER: Vegard Forren var banens gigant og ble matchvinner mot Brann i Bergen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MATCHVINNER: Vegard Forren var banens gigant og ble matchvinner mot Brann i Bergen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer