Oppskriftsmessig seier i Mourinho-comebacket

- Det var en briljant første omgang.

VANT: Chelsea fikk en oppskriftsmessig start på Premier League-sesongen med seier over Hull. Her feirer Frank Lampard, Fernando Torres og Oscar en scoring. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
VANT: Chelsea fikk en oppskriftsmessig start på Premier League-sesongen med seier over Hull. Her feirer Frank Lampard, Fernando Torres og Oscar en scoring. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

• Chelsea - Hull 2-0 (2-0)

(Dagbladet): Det var en rørt Jose Mourinho som kunne sette føttene sine på Stamford Bridge for sin første Premier League-kamp sammen med Chelsea siden han ble satt inn som trener i klubben på nytt.

Det til ellevill stemning på tribunen. At «The Special One» var tilbake så til de grader ut til å gi Chelsea-spillerne gnist også. Til tider var det festfotball å se fra London-laget.

- Jeg er fornøyd med tre poeng, det er ingen tvil om at det var en fortjent seier. Det var en briljant første omgang med høy intensitet og stor fotball. Første omgang ingen overraskelse for meg. Andre omgang var heller ingen overraskelse. Intensiteten falt, og noe av grunnen er at flere av spillerne nylig var på landslagsoppdrag. Jeg er selvfølgelig glad for seier. Jeg er glad for det vi gjorde i første omgang som var fantastisk, sier Mourinho via TV 2 etter kampen.

Lekkert spill Chelsea var best i 90 minutter, og tidlig i kampen fikk de blå straffespark. Det ble tatt av Frank Lampard, som går for venstre hjørne. Der ligger imidlertid Allan McGregor.

Det skulle gå drøyt ti minutter før kampens første mål kom. Lekker angrepsspill av Chelsea, der De Bruyne spiller gjennom til Oscar. Brasilianeren kunne videre sette ballen forbi McGregor.

Minutter senere fikk Lampard igjen sjansen, denne gangen på frispark. Fra 35 meter gikk Lampard for skudd, og jaggu satt den ikke i målet bak McGregor.

2-0 til pause.

- Frank Lampard var akkurat som i gamle dager. Det er ikke alltid datoen som står i passet passer. Du har spillere som Javier Zanetti (40) som er ung, du har Giggs (40) som er ung, Lampard (35) er ung. Så er det andre spillere som er 35 år gamle som er gamle, sier Mourinho til TV 2.

- Og du føler deg selv ung? ville Øyvind Alsaker vite.

- Selvfølgelig, svarte Mourinho med et stort smil.

Aldri tapt hjemme Mer ble det ikke.

Stoke var mer med etter pause, og hadde et knippe sjanser. Men Chelsea var best, og Jose Mourinhos menn tok en helt fortjent seier i kampen.

Jose Mourinho har for øvrig aldri tapt en hjemmekamp i Premier League. Den gode statistikken holder seg, selv seks år etter at han ledet Chelsea sist.

Lampard innrømte at det var godt å ha portugiseren tilbake.

- Han digget det, vi digget det. Det er som om han har kommet hjem. Vi vet hvor mye Chelsea betyr for ham og han betyr for Chelsea, sier Lampard.

ENGASJERT: Jose Mourinho var tydelig rørt da han entret gresset på Stamford Bridge. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
ENGASJERT: Jose Mourinho var tydelig rørt da han entret gresset på Stamford Bridge. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer