Siegfried Mazet

Oppsøkt av Fourcade

En åpenhjertig Siegfried Mazet (43) forteller om den massive kritikken som kom da han tok jobben som skytetrener for det norske elitelandslaget. Han avslører også Martin Fourcades første ord til ham etter sjokkbeskjeden.

ELSKER JOBBEN SIN: I dette intervjuet åpner Siegfried Mazet opp om kritikken som kom da han ble ansatt som skytetrener for de norske skiskyttergutta. Han forteller også om hetsen hans to barn fikk etter ansettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ELSKER JOBBEN SIN: I dette intervjuet åpner Siegfried Mazet opp om kritikken som kom da han ble ansatt som skytetrener for de norske skiskyttergutta. Han forteller også om hetsen hans to barn fikk etter ansettelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Med lue med Norge-flagg, rosa briller og kikkert står han der. Siegfried Mazet er mannen som skal ha mye av æren for den enorme sesongen de norske skiskytterherrene snart har lagt bak seg.

Den høyreiste franskmannen, som ble ansatt som skytetrener for de norske skiskytterherrene tilbake i 2016, beskrives av utøverne som en seriøs og alvorlig trener som i tillegg til er glad i å spøke med utøverne sine.

- Han er veldig glad i sosiale lag, omtenksom og snill. Han er en kompis på utsida, men trener når vi er på jobb. Han kan være beinhard, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Det siste fikk han selv erfare på en treningssamling kort tid før OL i Beijing. Stryningen var ikke til å kjenne igjen og fikk krystallklar beskjed om å lytte til Mazet.

Lytte gjorde han. For som de aller fleste på landslaget sier:

Når Siegfried snakker, da lytter man.

Åpen om Fourcade-konflikt

Dagbladet møter franskmannen der han trives aller best. På standplass. Der gjør de norske skiskytterne sine siste forberedelser før årets siste verdenscuprunde på hjemmebane i Holmenkollen. I solskinn har han akkurat overvært kvinnenes trening. Litt tidligere på dagen var gutta i full gang med sine siste justeringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer