- Oppspinn og jug fra NRK

Pål Arne Fagernes nekter hardnakket for at han holdt en NRK-reporter innestengt mandag. - Dette er hevn fra NRK, jeg kan ikke skjønne noe annet, sier Fagernes til Dagbladet.no.

Spydkaster Fagernes ble utestengt fra friidrettslandslaget og VM, etter at NRK varslet Friidrettsforbundet om at han var påvirket av alkohol da de møtte til et avtalt intervju mandag.

I dag hevder NRKs sportssjef Grethe Johnsen at de vurderte en politianmeldelse mot Fagernes, etter at han skal ha sperret NRK-reporteren inne i tre kvarter.

- Dette er helt utrolig. Oppspinn og jug fra NRK, sier en sjokkert Fagernes da han får overbrakt Johnsens nye opplysninger av Dagbladet.no.

Han bekrefter at han hadde drukket da NRKs reporter dukket opp hjemme hos han, men Fagernes nekter for at han tvang reporteren til å bli.

Var aggressiv

- Dette er veldig spesielt. NRK liker kanskje ikke at jeg var så frustrert som jeg var. Jeg pratet høyt og var litt aggressiv. Jeg hadde det ikke bra. Men jeg truet ham ikke, jeg rørte ham ikke.

Fagernes tror NRKs påstander kommer som et svar på dagens oppslag i Dagbladet der Fagernes omtaler statskanalen som «ondskapsfulle».

- Dette må være hevn fra NRK, jeg kan ikke skjønne noe annet. Han kunne gått når som helst, jeg skjønner ikke hvorfor han ble hos meg i over en halvtime, sier Fagernes.

- Så du holdt ikke NRK-reporteren innesperret?

- Nei, nei, nei. Det er helt feil, det stemmer ikke. Jeg hadde en venninne her som også kan bekrefte det, sier Fagernes.

Edru medarbeider

NRKs sportssjef Grethe Johnsen holder i ettermiddag fast på at reporteren fysisk ble sperret inne i tre kvarter.

- Hvorfor i all verden skal jeg hevne meg på ham? Jeg hadde en edru medarbeider i Asker. Hvilken tilstand Fagernes var i, vet han veldig godt sjøl, sier Johnsen til Dagbladet.no.

NRK vil ikke sende en politianmeldelse mot Fagernes.

- Men Fagernes kan ikke herse med mine folk. Han må ikke dytte noe ansvar over på NRK for dette, sier Johnsen og legger til at for NRKs sendinger fra friidretts-VM i august hadde det vært en fordel om Fagernes deltok.

- Selvfølgelig ville vi ha Fagernes til VM, han var jo friidrettsforbundes eneste medaljekandidat. Vi hadde vært de første til å heie på han, sier Johnsen.

(Dagbladet.no)

OPPGITT: - Helt utrolig, sier Pål Arne Fagernes om NRKs påstander om at han sperret inne en journalist.