Oppstandelsen

BERGEN (Dagbladet): På selve Kristi himmelfartsdag skulle det skje. Brann sto opp fra de, nesten, døde og sendte Bergen til himmels.

Etter en begredelig sesongstart, med gampefotball fra fotballspillere med elendig selvbilde, var bergenspublikummet i går helfrelste på laget sitt igjen.

Messias

Etter noen kamper i hvileskjær på høyrekanten var Petter Furuseth Olsen tilbake der han liker seg. I midten sammen med Thorstein Helstad. Begge sprudlet verre en champagne i festspillfiffens glass, og Furuseth Olsen framsto som noe nær Messias der den gjenkomne herjet med Stabæk-forsvaret. 23-åringen la opp til to, og puttet selv en perle av et mål.

- Det har gått trått for både meg og laget i sesongstarten, men seieren mot Bodø/Glimt sist helg ga oss selvtilliten tilbake, sier han til Dagbladet.

Han innrømmer at han ikke har hatt det så veldig bra i kampene ute på høyrekanten og at han trives best i midten.

- Jo, jeg trives nok best som spiss. Det er der jeg er mest komfortabel.

Frelseren

Og når Tommy Knarvik gjorde manns jobb som midtbanesentral, kan det bety at Petter Furuseth Olsen står igjen med en mindre konkurrent til spissplassen. Branns sentrale midtbane har tidligere i år fått usedvanlig mye pepper, og Knarvik fremsto i går som en aldri så liten frelser på midten.

- Han var strålende, og det er godt å se at vi har et solid alternativ på midten, men jeg ser på ham først og fremst som et spissalternativ, sier Brann-trener Teitur Thordarson.

Judas

Mange bergensere mumlet «Judas» da Thorstein Helstad nektet å skrive under ny kontrakt med Brann. Men i går var det glemt. To mål og klassespill varmet nesten mer enn solskinnet i Bergen i går.

- Utrolig gøy. Det er herlig å få vist bergenserne før jeg drar at jeg kan jeg også, sier Helstad, som i slutten av måneden reiser til Østerrike og Austria Wien.

Teitur Thordarson var tydelig lettet over å se at det finnes folk som kan erstatte Helstad når han drar. Petter Furuseth Olsen la i går inn en sterk søknad til jobben som den nye Helstad. Etter en treg start viste Furuseth Olsen seg i går som han gjorde på sitt beste da han i fjor ble Tippeligaens komet.

- Fantastisk, er islendingens beskrivelse av Furuseth Olsen.

Han vil imidlertid ikke love samme festfotball i tida som kommer.

- Jeg sa før sesongstart at det ville svinge, og det vil det nok gjøre framover også, sier Thordarson.

<B>ENDELIG JUBEL:</B> Thorstein Helstad, Petter Furuseth Olsen og Teitur Thordarson kunne endelig slippe følelsene løs på Brann Stadion.