Mourinho og Conte håndhilste ikke

Opptakten til helgas snakkis. Slik forklarer Mourinho og Conte «bråket»

Manchester United-manager José Mourinho og Chelsea-manager Antonio Conte virker ikke å være særlig gode venner.

IKKE PERLEVENNER: Antonio Conte ville ikke ta José Mourinho i hånda etter helgas kamp mellom Manchester United og Chelsea. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix
IKKE PERLEVENNER: Antonio Conte ville ikke ta José Mourinho i hånda etter helgas kamp mellom Manchester United og Chelsea. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Manchester City kan smile over helgas resultater, og leder nå Premier League med hele åtte poeng etter elleve kamper. Det mye takket være Chelseas 1-0-seier over Manchester United.

Den store snakkisen etter storoppgjøret på Stamford Bridge, var at Antonio Conte tilsynelatende ikke ville håndhilse på José Mourinho da dommeren blåste av kampen.

Det er vanlig praksis at de to lags managere hilser på hverandre ved kampslutt i England. Når det ikke skjer, blir det en snakkis.

TV-bildene viser at Mourinho gikk rett bort til Chelsea-benken for å hilse på motstanderen, mens Conte går resolutt mot midtstreken etter å ha jublet med publikum først.

Manchester City11101038-731
Manchester United1172223-523
Tottenham1172220-723
Chelsea1171319-1022
Liverpool1154221-1719
Arsenal1161420-1619
Burnley1154210-919
Brighton1143411-1115
Watford1143417-2115
Huddersfield114348-1315
Newcastle1142510-1014
Leicester1134416-1613
Southampton113449-1113
Stoke1133513-2212
Everton1132610-2211
West Bromwich112459-1410
Bournemouth113177-1410
West Ham1123611-239
Swansea112277-138
Crystal Palace111194-224

Fikk nok

Conte forklarer hendelsen slik:

- Det er ikke viktig. Det er viktig å vinne kampen. Du må ha respekt på banen, ikke utenfor banen, sier Conte til Sky Sports.

Italieneren ble også spurt om hendelsen på pressekonferansen etter kampen.

- Mot slutten av kampen? Etter kampen gikk jeg for å håndhilse på dommeren, linjedommerne og spillerne. Vi håndhilste to ganger, jeg mener det er nok, sier Conte.

José Mourinho forteller at han ikke kan jage Conte, dersom sistnevnte ikke vil ta ham i hånden.

- Nei, han forsvant. Så jeg tok assistentene i hånden. Det var så å si det samme, sier Mourinho til Sky Sports.

- Vil du at jeg skal jage ham på midten av banen? Jeg var der. Jeg håndhilste på folkene som var der. Jeg tror en av dem var boren hans, assistenten, så jeg føler at, ved å håndhilse på broren og de andre assistentene, gjorde jeg plikten min. Jeg kan ikke løpe etter og jage ham, sier portugiseren videre på pressekonferansen etter kampen.

Og det er kanskje ikke så rart at det igjen ble litt ampert mellom de to managerne, hvis vi ser tilbake på feidene mellom dem siden Conte trådte inn i Premier League-sirkuset. Sky Sports har tatt en titt på noen av de største kranglene.

Oktober 2016:
Det startet da Mourinho kritiserte Conte for overdreven feiring da Chelsea slo Manchester United 4-0 på Stamford Bridge - i Mourinhos første kamp tilbake på Stamford Bridge som manager etter Chelsea-sparkingen.

Mourinho skal ha vært misfornøyd med hvordan Conte oppildnet Chelsea-fansen da N'Golo Kanté la på til 4-0, og skal ha gitt rivalen klar beskjed om dette etter kampen.

- Du gjør slik på 1-0, ikke på 4-0. Det er ydmykende på 4-0, skal Mourinho ha sagt, noe som skal ha blitt fanget opp av mikrofoner på stadion.

Antonio Conte ville ikke svare på hva Mourinho sa da han ble spurt om episoden etter kampen. Manageren sa at han hadde rett til å oppildne publikum og at han rett og slett følte for det.

November 2016:
Conte kritiserte Mourinho indirekte da han fortalte at han ikke kunne skjønne hvordan managere kunne overse kvalitetene til Victor Moses, som fikk en ny vår med Chelsea da London-laget vant ligagullet forrige sesong.

José Mourinho sendte Moses på lån ved flere anledninger da han var Chelsea-manager, og han fikk aldri muligheten til å blomste under portugiseren.

- Jeg så potensialet hans de første dagene den sommeren, sa Conte til Gazzetta dello Sport.

- Jeg syns det er utrolig at en som ham har blitt oversett, sa italieneren videre.

Juli 2017:
Conte kritiserte Mourinho da han uttalte følgende:

- For to år siden ble Chelsea nummer ti. Det kan ikke skje igjen. Vi vet det er vanskelig og vi vil unngå Mourinho-sesongen med Chelsea.

Mourinho fikk som kjent sparken sesongen etter at han hadde ledet de blå til ligagull i England. London-klubben hadde tapt ni av 16 ligakamper og i desember fikk styret i klubben nok.

Inn kom Conte som erstatter, etter at Guus Hiddink hadde hatt jobben midlertidig.

Etter Contes uttalelser, slo Mourinho tilbake på sitt eget sedvanlige vis. Ved å kritisere håret til italieneren.

- Jeg vet ikke. Jeg kan svare på mange forskjellige måter, men jeg vil ikke miste håret over å snakke om Antonio Conte, sa Mourinho syrlig.

Oktober 2017:
José Mourinho gikk til angrep på Conte etter at Manchester United hadde slått Benfica i Champions League. Selv om han ikke nevnte Conte ved navn, var det tydelig at følgende melding var myntet på ham:

- Jeg snakker aldri om skader. Andre managere klager, klager, klager når en spiller blir skadet.

- Jeg klager ikke, jeg mener det beste er å ignorere spillerne som er skadet og fokusere på spillerne som er tilgjengelig. Dersom jeg vil klage og stønne som de andre, kan jeg klage i fem minutter. Men det gjør jeg ikke, sa portugiseren.

Antonio Conte svarte slik på kritikken:

- Jeg mener han bør tenke på laget sitt og begynne å se på seg selv, ikke andre. Jeg syns Mourinho ofte ser på hva som skjer i Chelsea. Mange ganger, også forrige sesong. Han må tenke på laget sitt, svarte Conte.

Siste ord i denne feiden er nok ikke sagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer