IKKE ALLTID FULLT: Ifølge Manchester Uniteds offisielle tilskuertall er et nesten uten unntak mer enn 70 000 mennesker på Old Trafford på kampdag. Politiets egne tall viser noe annet, skriver fansiden Redsaway.
IKKE ALLTID FULLT: Ifølge Manchester Uniteds offisielle tilskuertall er et nesten uten unntak mer enn 70 000 mennesker på Old Trafford på kampdag. Politiets egne tall viser noe annet, skriver fansiden Redsaway.Vis mer

Opptil 25 000 seter står tomme på Old Trafford

Her er Manchester-politiets egne tall.

(Dagbladet): Dagbladet har tidligere skrevet om misforholdet mellom oppgitte tilskuertall og det reelle antall tilskuere på norske baner. Men Tippeligaen er langt fra unik med tanke på oppblåste tilskuertall.

Nå har Manchester United-fansiden Redsaway gjort den samme øvelsen på Old Trafford. De har sammenlignet de offisielle tilskuertallene med Manchester-politiets egne tall.

Ifølge nettsiden teller politiet det reelle antall tilskuere av sikkerhetshensyn, og ifølge oversikten Redsaway har publisert på nettsidene sine er det dramatiske forskjeller mellom det offisielle tallet og det reelle på Old Trafford.

Enkelte cupkamper har opptil 20 000 færre tilskuere enn det offisielle tallet, mens Champions League-kampen mot rumenske Cluj i desember hadde nesten 25 000 uteblivende tilskuere.

Grunnen til det er enkel. Akkurat som i Norge telles antall solgte billetter, og det er dét tallet som avgjør hva som blir det offisielle tilskuertallet. Men dersom billettinnehavere velger å ikke gå likevel, blir de fortsatt regnet med i den offisielle statistikken, mens de naturlig nok ikke blir notert når politiet teller opp antallet selv.

Nettsida skal publisere den samme oversikten for Manchester City, Chelsea, Arsenal og Liverpool i løpet av neste måned, skriver de på nettsida.

Utvikling: Overfor Daily Mail hevder Manchester-politiet at de ikke har frigitt disse tallene. Også Manchester United er overrasket over den store differansen i offisielle og reelle tall, skriver avisa.