Opptøyer da Blatter holdt forelesning på universitet

Opprørspolitiet måtte redde Fifa-presidenten.

UPOPULÆR: Fifa-president Sepp Blatter, her fra en pressekonferanse i Oslo tidligere i høst, måtte ha hjelp av opprørspolitiet da forelesningen han holdt på et universitete i Zürich ble forsøkt stormet.  Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
UPOPULÆR: Fifa-president Sepp Blatter, her fra en pressekonferanse i Oslo tidligere i høst, måtte ha hjelp av opprørspolitiet da forelesningen han holdt på et universitete i Zürich ble forsøkt stormet. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Opprørspoliti ble sendt inn for redde FIFA-president Sepp Blatter på et universitet i Zürich der den omstridte fotballpresidenten holdt en forelesning.

Det var da mellom 60 og 100 studenter forsøkte å ta seg inn i rommet der fotballpresidenten holdt sine time at politiet ble tilkalt. Studentene klarte å ta seg inn i bygningen der Blatter oppholdt seg, men de kom aldri fram til rommet han virkelig befant seg i. Episoden på universitet skjedde tirsdag kveld.

Det ble avfyrt en røykbombe og bildet viser både tykk rød røyk og politi med opprørshjelmer og skjold. Studenter med banner og slagord var det også mange av, og det ble ropt at studentene ville ha vekk Blatter.

Offentlig transport ble stoppet i omtrent to timer som følge av opptøyene og protestene FIFA-presidents besøk medførte, men det ble ikke foretatt noen arrestasjoner, melder politiet.

78 år gamle Blatter satser på å bli gjenvalgt for en femte periode som president i Det internasjonale fotballforbundet, og tittelen på den forelesningen han holdt på universitetet i Zürich var «Fotball en skole for livet».

(NTB)