Opptrekkstoget til Cavendish smuldrer bort

Britens viktigste mann brøt touren.

TO STRIKES DOWN: Mark Cavendish må klare seg uten opptrekker Mark Renshaw nedover paradegaten i Paris. FOTO: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
TO STRIKES DOWN: Mark Cavendish må klare seg uten opptrekker Mark Renshaw nedover paradegaten i Paris. FOTO: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAINT-JEAN-DE-MARIENNE (procycling.no): Tyske Tony Martin ga seg etter kragebeinsbrudd på etappen mot Le Havre. Etter første etappe i Alpene, sa Michal Kwiatkowski takk for seg.

Torsdag fikk Mark Cavendish et nytt tungt slag i kampen om etappeseirer i årets tour. Opptrekker Mark Renshaw maktet ikke å fullføre den tøffe etappen med ikke mindre enn sju kategoristerte stigninger.

Han ga seg omlag 11 mil unna målgangen på toppen av Locets de Motvernier. Som Tejay Van Garderen, slet australieren med sykdom og migrene.

Motivator og opptrekker Renshaw er ekstremt viktig for Cavendish. I Alpene er det australieren som sitter ved Isle of Man-rytterens side, og som muntrer ham opp underveis.

Enda verre er det med tanke på søndagens fartslek nedover Champs-Élysèes. Etixx-toget pleier å ha Tony Martin som lokomotivet på de siste kilometerne, før det er Renshaws oppgave å slippe Cavendish i best mulig posisjon med 250 meter igjen til streken.

Nå begynner alternativene å bli få i det belgiske stjernelaget, men Matteo Trentin kan være en brukbar erstatter. Trolig er det nå opp til Cavendish selv å skape heder på paradegaten i den franske hovedstaden.

Flere spurtlag sliter Det har i det hele tatt gått hardt utover sprintlagene i årets tour.

André Greipel mistet opptrekker Greg Henderson tidlig, mens John Degenkolb har tatt farvel med Ramon Sinkeldam.

Også Alexander Kristoff ble rammet, da en positiv dopingprøve på kokain sendte roadcaptain Luca Paolini hjem fra Frankrike.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer