Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opptur: - Det var veldig mørkt

Ingen kunne tukte Therese Johaug på kvinnenes 10 kilometer fristil, men dagens store opptur var det Ragnhild Haga som sto for.

KUNNE JUBLE: Ragnhild Haga slo til med en femteplass i dagens 10 kilometer.
Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
KUNNE JUBLE: Ragnhild Haga slo til med en femteplass i dagens 10 kilometer. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Therese Johaug var overlegen fra start til slutt. Allerede etter 2.7 kilometer hadde hun opparbeidet seg en god ledelse, og den ble bare større og større til mål.

Men bak var det duket for et sekunddrama mellom Natalia Neprjajeva, Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg. Etter 6.7 kilometer var det åtte sekunder mellom trioen.

Pangavslutning

Heidi Weng fikk det litt tøft på slutten og tapte flere sekunder, mens Natalja Neprjajeva avsluttet med stil.

Dermed tok den russiske kvinnen andreplassen i løpet, 32,7 sekunder etter Johaug.

Bak jaget Ingvild Flugstad Østberg på tidene til konkurrentene, men heller ikke Gjøvik-jenta greide å matche avslutningen til Neprjajeva eller Weng.

Østberg tapte mange sekunder, og endte til slutt på en sjetteplass. Natalja Neprjajeva var 32.7 sekunder bak Johaug, men bak der var det jevnt.

Fra Jessica Diggins fjerdeplass til Krista Pärmäkoskis sjuendeplass skilte det halvannet sekund. Heidi Weng ble nummer tre foran Jessica Diggins og Ragnhild Haga.

Hyllet Haga

Dagens store overraskelse og opptur var det Ragnhild Haga som sto for.

28-åringen fra Nannestad har slitt med å finne formen etter et godt OL i 2018.

- Det var veldig mørkt da det sto på, men jeg lærte at jeg må stole enda mer på meg selv. Mange mente mye og ba meg gjøre sånn eller sånn, men jeg må lytte til min egen magefølelse. Til sjuende og sist er det mitt eget ansvar. Jeg har blitt litt mer voksen. Hvis en trener eller i støtteapparat sier «gjør sånn», men jeg ikke vil det, så gjør jeg det rett og slett ikke, fortalte Haga til Dagbladet før årets sesong.

- VAR MØRKT: Ragnhild Haga sier at hun er for sta til å gi opp, men hun har hatt mange tunge stunder de siste to åra. Foto: NTB Scanpix
- VAR MØRKT: Ragnhild Haga sier at hun er for sta til å gi opp, men hun har hatt mange tunge stunder de siste to åra. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og i dag fikk hun endelig en opptur etter en lang periode med resultater langt, lang nede på listene.

Hun ble nummer fem i mål, 48,8 sekunder bak Johaug.

- Dagens største glede er helt klart Ragnhild. Hun sleit vanvittig i fjor og så langt i år. Endelig løsnet det for henne. Den femteplassen betyr utrolig mye for henne og for laget, sier Johaug til NRK.

- Jeg kjente at kroppen var bra og forsøkte å gå jevnt. Endelig var det stang-inn. At formen nå begynner å spille på lag betyr mye for motivasjonen, sier Haga til NRK.