FORNØYD: Aksel Lund Svindal mener slalåmdelen av kombinasjonen var blant hans bedre renn på en stund.Foto: SCANPIX/AFP/JACQUES DEMARTHON
FORNØYD: Aksel Lund Svindal mener slalåmdelen av kombinasjonen var blant hans bedre renn på en stund.Foto: SCANPIX/AFP/JACQUES DEMARTHONVis mer

Opptur for Aksel Lund Svindal

På fjerdeplass i Chamonix.

Aksel Lund Svindal kjørte et veldig bra slalåmrenn og klarte 4.-plassen i superkombinasjonen søndag. Det var en opptur.

- Jeg var ikke helt på topp i utfordelen av denne kombinasjonen, men i slalåm fungerte det mye bedre. Det var helt klart et av de beste slalåmrennene jeg har kjørt på lang, lang tid, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter rennet.

Han lå på 10.-plassen etter utfordelen, men kjørte seg kraftig opp og var ikke mer enn 13 hundredeler fra en plass på seierspallen.

- Jeg hadde noen små problemer i midtpartiet i slalåm, men klarte å samle meg og holdt bra inn til mål, fortalte Svindal, som er regjerende verdensmester i superkombinasjonen.

Østerrikeren Romed Baumann, som kjørte fantastisk i utfor, tok seieren med klar margin til franske Alexis Pinteraux og sveitseren Beat Feuz. Det skilte over ett sekund fra Baumann til Pinteraux.

Litt formsvikt Aksel Lund Svindal, som ledet verdenscupen ved årsskiftet, har slitt i fartsrennene, og særlig i utfor den siste måneden. Han hadde på ingen måte full klaff i utfordelen i kombinasjonen i Chamonix heller.

- Jeg hadde ingen spesielle problemer i utfor her, men kjører ujevnt. Det gikk jo rimelig bra i Kitzbühel, og kjøringen har fungert bra på trening, men jeg sliter med å ta ut det jeg er god for i renn, sa Svindal.

- I utfor er det veldig lite som skal til før jeg blir vippet av pinnen. Jeg slet veldig i Garmisch-Partenkirchen også. Det jeg kan si er at det ikke er utstyret det er noe i veien med. Jeg tror nok heller at det kan skyldes en liten formsvikt at det ikke går bedre for meg i utfor akkurat nå, mente Svindal da vi snakket med ham etter 4.-plassen i Frankrike søndag.

Han virket lettet og fikk sin beste verdenscupplassering på lang tid. At han slo verdenscupleder Ivica Kostelic var heller ikke noe minus, og nå tar han med seg godfølelsen til Sotsji, der det er nytt utfor- og superkombinasjonsrenn kommende helg. Treningen starter allerede onsdag.

Misfornøyd Kjetil Jansrud lå på 7.-plass etter utfordelen, men klarte ikke å følge opp i slalåm. Han endte på 12.-plass til slutt, og det var Jansrud veldig misfornøyd med.

Forandre dag på rad forlot han målområdet uten å snakke med noen. Verken kjøringen eller resultatene er som han hadde håpet, og Jansrud sliter litt med å finne forklaringer på hvorfor det ikke klaffer bedre for ham.

Romed Baumann vant karrierens andre verdenscupseier i Chamonix. Han vant sin første seier i verdenscupen for tre år siden, og også den gangen var det superkombinasjonen han vant.

- Baumann var helt suveren i utfor. Det var ikke godt å gjøre noe med ham i dag, slo Svindal fast overfor NTB.

De mannlige alpinistene reiser nå til Sotsji for å teste traseene som skal brukes i OL i 2014 for aller første gang.

I Garmisch-Partenkirchen kjørte kvinnene verdenscup i super G, og der gikk Svindal-kjæresten Julia Mancuso til topps.

- Morsomt at hun vant. Jeg hørte at hun kjørte bra, men fikk ikke sett det selv, sa Svindal etter rennet i Chamonix søndag.

(NTB)