BEDRING: Marit Bjørgen reiste kjerringa etter gårsdagens sprintskuffelse, og gikk inn til en meget sterk 2.plass i Kuusamo i formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BEDRING: Marit Bjørgen reiste kjerringa etter gårsdagens sprintskuffelse, og gikk inn til en meget sterk 2.plass i Kuusamo i formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Opptur for Bjørgen og Johaug, men Kowalczyk trakk igjen det lengste strået

Duket for spennende avslutning i morgen.

(Dagbladet): I dag var det 5 kilometer som gjaldt for Marit Bjørgen og resten av damenes langrennssirkus i finske Kuusamo.

Etter at Justyna Kowalczyk vant gårsdagens sprint
, hadde hun et lite forsprang på konkurrentene i den lille tredagers-touren.

Det forspranget forble tilnærmet det samme, men selv om den polske jenta også i dag trakk det lengste strået, løftet de norske jentene seg betraktelig.

Marit Bjørgen var sterkest av de norske, tre sekunder bak Kowalczyk, mens Therese Johaug tok en god 3.plass og gikk seg godt opp i sammendraget.

Opptur Marit Bjørgen startet meget sterkt, og ledet med nesten ti sekunder på Johaug allerede på første passering. Avslutningen hennes var også brukbar, og i mål var hun 11,8 sekunder foran lagvenninnen.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er veldig jevnt og litt irriterende at det ikke holder helt, men det er et godt utgangspunkt for morgendagen. Det skal absolutt være mulig. Det er lenge siden det har vært så spennende her i Kuusamo, sier hun til NRK.

Therese Johaug på sin side ledet lenge, men måtte altså til slutt se seg slått av Bjørgen og Kowalczyk.

- Jeg liker litt lurveføre. Veldig fornøyd med løpet i dag. 5 km klassisk er i utgangspunktet ikke min distanse. Det er en fordel å gå ut med Kalla i morgen. Da kan vi jakte sammen på de to foran.

Den polske jenta leder dermed minitouren som avsluttes i morgen, men da er det ventet at de norske jentene skal gi henne enda hardere kamp.

- Det var tøffe forhold i dag. Jeg fikk hvilt ut etter i går, men jeg merket av det tæret på, sier hun

- Vinterfølelse Vibeke Skofterud gikk sin første individuelle start i verdenscupen siden januar, men med sitt tidlige startnummer klarte ikke 33-åringen å hevde seg nevneverdig.

- Jeg fikk i alle fall en skikkelig vinterfølelse. Det var et helt middels løp, men formen er på vei, sier hun til NRK.

Heidi Weng lå lenge jevnt med Skofterud, og med en brukbar avslutning tok hun seg inn foran veteranen.

- Formen er ikke helt der jeg vil den skal være, men forhåpentligvis kommer den etterhvert, sier hun.

Mange er spente på formen til de russiske jentene i OL-sesongen, og Yuliya Tchekaleva viste at de heller ikke skal avskrives da hun i dag gikk inn til en fjerdeplass foran svenske Charlotte Kalla.