OPPTUR: Etter en skuffende 15 kilometer ble dagens sprint en opptur for Tiril Eckhoff.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OPPTUR: Etter en skuffende 15 kilometer ble dagens sprint en opptur for Tiril Eckhoff. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Opptur for Eckhoff: - Jeg har hatt en jævlig oppladning

Domratsjeva-seier.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Etter den skuffende normaldistansen på torsdag, var det klart for sprint i Holmenkollen i formiddag.

Etter en begredelig dag der hun skjøt seg bort på første skyting, var Tiril Ekchoff tilbake i bedre slag i dag.

Hun åpnet godt i Kollen, og med fullt hus på første skyting gikk hun ut til en ledelse. 24-åringen bommet så en gang på stående skyting, og tapte litt i sporet. Hun gikk inn til en foreløpig tredjeplass i mål. Til slutt endte hun på åttendeplass.

En definitiv opptur fra torsdag.

- Det var veldig gøy i dag. Det funker greit. Jeg er sliten har hatt en helt jævlig oppladning. Det er digg å få til dette. Det var målet mitt å få med meg en god følelse, og det må jeg ta med meg, sier Eckhoff til NRK.

- Jeg gjør en bra gjennomføring. Førsterunden var grei, så går det ikke mer, forklarer Eckhoff.

Domratsjeva-seier Mens verdenscupleder Kaisa Makarainen bommet, leverte hviterussiske Darya Domratsjeva et superløp.

Med to fulle hus og sedvanlig hurtig tempo i sporet, gikk hun inn til verdenscupseier i Kollen, et halvminutt foran franske Marie Dorin Habert.

- Det er kanskje litt tidlig å feire seieren. Det var en kjempedag for meg, det var god skyting og jeg følte meg bra i sporet. Alt var litt bedre enn på normaldistansen, sier Domratsjeva til NRK.

Synnøve Solemdal fikk også en opptur med bare èn bom i sitt løp.

Rennet pågår ennå. Eckhoff ligger på en foreløpig åttendeplass.