Opptur for Gunn

Norge anført av en strålende Gunn Margit Andreassen på tredjeetappe, knuste alle i årets første skiskytterstaffet. Nå føler samboeren til Frode Andresen seg god nok til å vinne sitt første individuelle løp. - Hvis alt klaffer, er det absolutt mulig, sier Gunn Margit til Dagbladet.

I to år har Gunn Margit slitt med dårlige resultater. Men på gårsdagens stafett knuste hun den meritterte tyske løperen, Katrin Apel, både i løypa og på standplass. Og det var en sårt tiltrengt opptur for Andreassen. Det siste halvåret har det stormet rundt samboeren Frode Andresen. Jukseanklager under VM, og utestengelse fra landslaget, har vært tunge ting å komme gjennom. Også for Gunn Margit. #

Vokser

- I perioder har det vært tungt, men nå føler jeg vi har lagt det bak oss. Men det er klart at jeg helt sikkert har vokst på det, sier Andreassen.

Livet har fått andre perspektiver.

- Man tåler jo en trøkk etter hvert, blir tøffere. Nå skjønner jeg at det jeg presterer i løp, ikke er det viktigste i livet. Å ha det bra med seg sjøl er kanskje like viktig.

I går kveld ble det moderat feiring av superetappen sammen med Frode Andresen på hotellrommet.

- Vi tar det med ro. Det er snart nye løp. Men det gjelder å ta vare på dette øyeblikket. Det skjer jo ikke så ofte, sier hun.

Eget opplegg

Andreassen har også lagt om treningen fra i fjor. Nå kjører hun sitt eget opplegg med hardtrening og rolige økter annenhver dag.

- Det opplegget vi kjørte på landslaget med såkalt terskeltrening, passet ikke for meg. Nå trener jeg enten veldig hardt, eller veldig rolig, og det fungerer bra for meg. Jeg synes jeg har trent veldig bra i hele høst, sier en glad og fornøyd Andreassen.

- Jeg har aldri mista troen på at jeg kunne klare å komme tilbake.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

# KLAR LEDELSE: Gunn Margit Andreassen sender av gårde Liv Grete Skjelbreid Poiree med nesten ett minutt ledelse. - Jeg syns jeg har trent veldig bra i hele høst, sier en glad Andreassen.

<B>GLADE JENTER:</B> Ann-Elen Skjelbreid, Gro Istad, Gunn Margit Andreassen og Liv Grete Skjelbreid Poiree