Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opptur for Haugsrud

BOGSTAD (Dagbladet): I går spilte Per Haugsrud (35) uavgjort mot det spanske vidunderbarnet Sergio «El Niño» Garcia - som omtales som Europas svar på Tiger Woods - i SAS Invitational på Bogstad.

Norges beste golfspiller Per Haugsrud, er overbevist om at han kan slå seg inn blant de 50 beste i verden til tross for at han mistet ett og et halvt år på grunn av en fingerskade.

Resultatet var en stor opptur for Haugsrud, som knapt har tatt i en golfkølle siden han pådro seg slitasjeskade i den venstre pekefingeren i august i fjor.

På grunn av den verkende fingeren mistet han finalerunden (cuten) i 17 av 23 turneringer i fjor.

To Paralgin Forte satte smertene i sjakk i går.

Og Haugsrud var nære ved å slå den temperamentsfulle unggutten som er ranket som nummer 14 i verden. Sarpingen ledet med ett slag foran det 18. og siste hullet, men Garcia slo til med en imponerende birdie slik at begge endte på 68 slag - fire under banens par.

Slo mange stjerner

- Med tanke på at jeg tørket støv av køllene for to uker siden var dette en stor opplevelse. Disse gutta spiller alltid for å vinne, sier Haugsrud til Dagbladet.

Sarpingen gikk sine 18 hull på færre slag enn blant andre superstjerner som Thomas Bjørn (nummer to i British Open sist helg), Jesper Parnevik og Mark O'Meara.

6000 tilskuere

Foran 6000 tilskuere begynte Haugsrud svakt, men spilte seg opp med fem birdies på rad fra det niende hullet.

- Jeg er jo rimelig rusten, så det skulle bare mangle at det tok litt tid før jeg kom skikkelig i gang. Men så kom den gode følelsen tilbake. Jeg elsker å spille foran mange tilskuere, smiler Haugsrud - som var imponert over det store oppmøtet.

Det gode spillet er også en god motivasjon for et skikkelig comeback.

- Dette viser at jeg ikke nødvendigvis er satt så langt tilbake. Et mål bør være å spille seg inn blant de 50 beste. Husk at jeg ennå er ganske ung i dette gamet, smiler 35-åringen.

PS: Verdenslaget slo Norden sammenlagt 7,5 mot 4,5.

I BUNKERSEN: Per Haugsrud havnet i bunkersen et par ganger, men sarpingen viste gamle kunster i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media