Opptur for Newcastle - men mot City i ligacupen har de oddsene mot seg

Har møttes 17 ganger. Ingen Newcastle-seiere.

OPPTUR: ... men i kveld venter City. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
OPPTUR: ... men i kveld venter City. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Etter en begredelig sesonginnledning har manager Alan Pardew startet noe som ligner en snuoperasjon i Newcastle. I ligacupen onsdag har laget likevel oddsene mot seg.

Manchester City er motstander i 4. runde, og oppgaven blir ikke enklere av at Newcastle har bortekamp. De lyseblå fra Manchester tapte riktignok for West Ham i ligaen i helgen, og måtte nøye seg med 2-2 mot CSKA Moskva i mesterligaen sist torsdag, men ut fra lagenes siste møter skal Newcastle likevel få kjempetrøbbel.

For å finne Tyneside-lagets forrige seier mot City må vi helt tilbake 24. september 2005. Da ordnet Michael Owen hjemmeseier med 1-0 på St. James Park.

Siden har lagene møttes 17 ganger uten en eneste Newcastle-triumf. City har i tillegg vunnet alle de 11 siste møtene.

Møttes i finalen Alan Pardews Newcastle-mannskap har samtidig bevist at de lyseblå fra Manchester kan matches. For temmelig nøyaktig ett år siden møttes lagene i ligacupens 4. runde, akkurat som nå. Da sto det 0-0 etter ordinær tid på St. James' Park. I ekstraomgangene avgjorde City kampen med scoringer av Edin Dzeko og innbytter Álvaro Negredo.

Med til historien hører det også at Newcastle aldri har vunnet den engelske ligacupen. Det nærmeste laget har vært var finaletapet i 1976. Motstander i den finalen? Manchester City.

At seier og cupavansement onsdag vil lette presset ytterligere på Newcastle-manager Pardew, er det liten tvil om. 53-åringen var i hardt vær etter at laget hans innledet sesongen med fire poeng på de seks første kampene. Fansen krevde managerens avgang, men sju poeng på de tre siste kampene i ligaen har gitt Pardew et etterlengtet pusterom.

Onsdag må Newcastle igjen klare seg uten spissen Papiss Cissé, som heller ikke var på banen i 2-1-seieren over Tottenham søndag. Der fikk den spanske 21-åringen Ayoze Perez sjansen i senegaleserens fravær og kvitterte med å bli matchvinner.

City vil slå tilbake I Manchester City-leiren handler onsdagens kamp om å slå tilbake etter 1-2-tapet for West Ham i ligaen lørdag. De lyseblå kommer ikke til å gi ved dørene.

- Vi er regjerende mester i ligacupen, og selv om noen mener enkelte cuper er viktigere enn andre, er det mange som ikke har vunnet ligacupen og svært gjerne ønsker å gjøre det, sier Citys James Milner til The Chronicle.

28-åringen spilte selv i Newcastle fra 2004 til 2008 og er forberedt på at det blir servert noen gloser fra bortefansen.

- Jeg har fått mange blandede mottakelser, men det har ikke vært så ille. Uansett hadde jeg en fin tid i Newcastle, og det er en fin klubb som er desperat etter suksess, sier Milner.

I de øvrige 4.-rundekampene onsdag tar Stoke imot Southampton, mens Tottenham får besøk av Brighton.

(NTB)