Opptur for Søndrål

Ådne Søndrål var strålende fornøyd etter søndagens 2. plass på 1000-meter i verdenscupen i Sør-Korea. - Dette trengte både jeg og norsk skøytesport, sier Søndrål til Dagbladet.

- Løpet var ikke spesielt bra. Det var mer vilje og grovarbeid enn tekniske finesser, sier Ådne Søndrål etter 2. plassen på 1000-meter med 1.11,71.

Kanadieren Mike Ireland var ni hundredeler raskere enn Søndrål, som lørdag med et forferdelig feilskjær endte på 9. plass med 1.12,77.

Det var hans første konkurranse på fem uker.

Dårlig fart


Lyskeskadene har hemmet Søndrål den siste tida. Starttrening har ikke vært gjennomført de siste fem ukene og Søndrål har problemer med startfarten.

- Jeg er satt en del tilbake reint hurtighetsmessig. Forhåpentligvis kan jeg gjøre noe med det i dagene før neste helgs løp i Nagano. Da skal jeg gå begge 500-meterne og 1000-meterne. Det er deilig å vite at jeg er helt skadefri og kan trå til for fullt, sier Søndrål.

VM-gull


Selv med suksess på 1000-meteren denne helga, er det 1500- meteren som fremdeles er Søndråls favorittdistanse.

- Jeg har god tro på 1000-meter gull under VM i enkeltdistanser i Salt Lake. I tillegg skal jeg gjenerobre 1500-metertronen fra Id Postma, sier Ådne Søndrål.