Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FA-cupen

Opptur og skrekkscene

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United videre i FA-cupen etter 1-0 over Wolverhampton. Men igjen rammes laget av skader. Marcus Rashford måtte ut etter 16 minutter. Solskjær sier han er bekymret.

VANT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er videre til fjerde runde i FA-cupen. Foto: NTB scanpix
VANT: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er videre til fjerde runde i FA-cupen. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Manchester United - Wolverhampton 1-0

OLD TRAFFORD (Dagbladet): Første kamp mellom lagene endte 0-0. Dermed måtte det omkamp til mellom Manchester United og Wolverhampton i tredje runde av FA-cupen.

Etter 45 minutter på Old Trafford var lagene like langt. Andre omgang var også jevn, men 67 minutter ut i oppgjøret sendte Juan Mata United i ledelsen.

Det skjedde etter et flott angrep som startet hos Harry Maguire i de bakre rekker. Anthony Martial fanget opp ballen på midtbanen og sendte Mata gjennom på en stikker. Alene med keeper John Ruddy feilet spanjolen ikke.

Flere scoringer ble det ikke. Og kampen ble en ny opptur for Ole Gunnar Solskjær etter 4-0-seieren over Norwich i helga.

Samtidig ble kampen en nedtur. Marcus Rashford ble byttet innpå etter 63 minutter. Men bare 16 minutter seinere måtte han ut med skade. Storscoreren tok seg til ryggen og gikk rett i garderoben.

SKADET: Marcus Rashford hadde tydelige smerter på Old Trafford i kveld og måtte gå av banen. Foto: NTB scanpix
SKADET: Marcus Rashford hadde tydelige smerter på Old Trafford i kveld og måtte gå av banen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Spørsmålet er om angriperen rekker Liverpool-kampen søndag.

- Han vil bli testet i løpet av de neste dagene. Vi får se på søndag, sier Solskjær.

- Selvfølgelig er jeg bekymret. I utgangspunktet ville jeg ikke bruke ham, men vi trengte seieren. Jeg tror han fikk et kne eller noe i ryggen. Vi kommer til å gjøre alt for å få ham frisk til søndag. Heldigvis pleier han å komme seg fort.

Fra før har United Paul Pogba og Scott McTominay ute med skader - i alle fall fram til midten av februar.

I fjerde runde møter laget vinneren av kampen mellom Watford og Tranmere. Dette oppgjøret spilles 23. januar.

NEDE FOR TELLING: Marcus Rashford fikk bare 16 minutter mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpix
NEDE FOR TELLING: Marcus Rashford fikk bare 16 minutter mot Wolverhampton. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det store samtaletemaet i første omgang var det annullerte målet til Wolverhampton etter elleve minutter. Harry Maguire og Raúl Jiménez kjempet om ballen innenfor 16-meteren, før den havnet hos Pedro Neto. Den portugisiske 19-åringen skjøt ballen iskaldt i mål.

Rett etterpå ville VAR ha et ord med i laget. TV-bildene viste at Jiménez var borti ballen med hånda i forkant av scoringen. Handsen var uforskyldt. Men de nye handsreglene skiller ikke mellom forsett og ikke forsett.

På Twitter skrev fotballegenden Gary Lineker:

- Målet til Wolverhampton annullert. Den nye handsregelen er absurd, forverret av eksistensen til VAR, som ikke har annet valg enn å gripe inn i slike situasjoner.

- Dette er ikke lenger fotball, sang Wolverhampton-supporterne i raseri på tribunen.

MATCHVINNER: Juan Mata jubler etter scoringen. Foto: NTB scanpix
MATCHVINNER: Juan Mata jubler etter scoringen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Old Trafford var ikke helt full i kveld. Kan hende noe av grunnen er alle kampene som spilles. Ingen managere har latt være å kommentere det tøffe programmet i England. Bare i desember og januar spiller Manchester United 17 kamper.

Ta med alle skadene - og du skjønner at Solskjær av haugevis av utfordringer hver gang han skal ta ut laget.

United kom til kampen med flyt etter 4-0-seieren over Norwich. Solskjær gjorde tre forandringer: Sergio Romero, Daniel James og Mason Greenwood erstattet David de Gea, Andreas Pereira og Marcus Rashford.

Første omgang var underholdende. Begge lag hadde sine muligheter. Rett før den annullerte scoringen etter elleve minutter hadde Wolverhampton omgangens største sjanse. Raúl Jiménez mottok ballen på rundt elleve meter og gjorde en nydelig vending, men avslutningen var altfor svak.

Gjestene var fullt på høyde med United de første 45 minuttene. Og i mange tilfeller enda skarpere. Angrepsspillet til United gikk sakte, noe som har vært et gjentakende problem.

Hjemmelaget fikk en god start på andre omgang. Etter sju minutter burde Daniel James sendt United i ledelsen med et skudd fra skrått hold.

United var det klart beste laget utover i omgangen. Etter drøye timen gjorde Solskjær et dobbeltbytte. Rashford kom inn for James og Pereira kom inn for Greenwood. I kampprogrammet skrev Solskjær at Rashford «har vært sensasjonell hele sesongen».

TOMME SEKSJONER: Old Trafford var langt fra full i kveld. Foto: NTB scanpix
TOMME SEKSJONER: Old Trafford var langt fra full i kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og sannelig skjedde det noe like etterpå. United tok ledelsen etter 67 minutter ved Juan Mata. Angrepet startet med en langpasning fra Harry Maguire. Anthony Martial fanget opp ballen og sendte Mata gjennom på en stikker. Alene med keeper Jon Ruddy feilet han ikke.

Wolverhampton klarte ikke å sette inn en sluttspurt. Dermed gjentok bilde seg på Old Trafford. Ikke siden februar 1980 har «Ulvene» klart å vinne på den mektige storstua.

Men seieren til United kan vise seg å bli kostbar med skaden på Marcus Rashford.

- Det var vanskelig å bryte dem ned, men dette var et godt resultat for oss, sier matchvinner Mata.

- Det har vært noen gode dager. Heldigvis puttet jeg ballen i nettet, det var ikke offside. Vi har ikke slått Wolverhampton på fem kamper. Det viser hvor vanskelige de er å spille mot, påpeker Mata.