Oppturen

Erling Jevne tok endelig seieren i prestisjerennet i Davos. Der debuterte han i 1987 med å vinne en sveitserkniv. I går vant han 15 000 sveitserfranc (82 000 kroner).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Seier i førjulsklassikeren i sveitsiske Davos har stått på Erlings drømmeliste i 15 år. Første gang han gikk rennet, tok han en beskjeden 21. plass og vant en sveitsisk lommekniv.

- Den kniven har ligget i toalettmappa mi siden den gang. Jeg har aldri tatt den ut - den har vært med på tur i hele verden siden. Den brukes til å åpne vinflasker, så vi får kost oss, humrer Jevne på hotellrommet etter drømmeseieren.

Hele uka foran dette rennet har Erling sovet dårlig og vært nervøs.

- Jeg har vært ekstra spent fordi jeg aldri har vunnet her før, men jeg trodde kanskje det ville gå i dag siden jeg er i ganske god form, sier han.

God oppkjøring

Så langt i verdenscupen er det blitt en fjerdeplass, en annenplass og seier i går. Erling har ikke gjort noe annerledes i sesongoppkjøringen, men i fjor brakk han lårhalsen. Året før mistet han sønnen i en tragisk ulykke. For første gang på flere år har oppkjøringen til skisesongen gått so m planlagt. Og nå er han på god vei til å få starte i Salt Lake City i OL.

- Jeg bør få gå en klassisk. Det blir hard kamp om plassene. Det er bare å kikke på resultatlistene hittil i år, så skjønner du det. Men nå har jeg vunnet et verdenscuprenn - så det ser bra ut, mener Erling. Han har veldig lyst til å gå både 15- og 50-kilometeren, som begge er klassiske.

To store mål har Erling Jevne nådd så langt i karrieren: Holmenkollen, som han vant i 1996 og gårsdagens seier i Davos. Det siste målet kan han nå før bonden setter skiene fra seg for godt til våren:

- Drømmen er å vinne i OL. Etter den gode innledningen på sesongen begynner jeg å få trua på at jeg kan klare det i februar, mener gudbrandsdølingen.

Kjempeski

Rennet i Davos gikk på 1600 meters høyde. Løypa under OL ligger på 1800 meter. Dermed er gårsdagens renn et godt sammenlikningsgrunnlag for trener Pål Gunnar Mikkelsplass når han skal ta ut løperne.

Erling var 11,3 sekunde r foran Per Elofsson i mål under kalde forhold i går. Selv om han var helt tom for krefter på slutten, økte han med ett sekund på svensken de siste to kilometerne.

- Jeg hadde kjempeski. Alt stemte. Det var kaldt i skyggen, men perfekte forhold i sola, mener Erling.

SMELTE TIL: Erling Jevne var raskest av alle i Davos i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer