LEDER TOUREN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok over sammenlagtledelsen i Tour de Ski etter andreplassen på dagens etappe i sveitsiske Lenzerheide. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
LEDER TOUREN: Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok over sammenlagtledelsen i Tour de Ski etter andreplassen på dagens etappe i sveitsiske Lenzerheide. Foto: Terje Bendiksby / NTB ScanpixVis mer

- Oppturene smaker bedre når du har vært en tur i kjelleren også

Uhrenholdt Jacobsen ny leder av Tour de Ski.

Finske Kerttu Niskanen vant dagens 10-kilometer i klassisk stil i Lenzerheide, 0,4 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og 1,1 sekund foran Therese Johaug.

Marit Bjørgen stilte ikke til start. Hun har brutt Touren på grunn av et magevirus, og reiste i dag hjem til Norge.

Med andreplassen i dag overtok Astrid Uhrenholdt Jacobsen også sammenlagtledelsen i Tour de Ski, med tre etapper igjen.  Hun har 44,7 sekunders forsprang på Therese Johaug.

- Bra start på 2014 - Jeg er vant til å se de andre norske jentene stå på pallen, så dette var en veldig bra start på 2014 for min del.

Hun følte seg nervøs før start, for Uhrenholdt Jacobsen hadde veldig lyst til å vise seg fram på nettopp denne distansen.

- Det føltes som årets viktige løp, for jeg hadde veldig lyst til å vise at jeg kan gå 10 kilometer klassisk også, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

For oslodama har veldig lyst på en plass på 10-kilometerlaget i Sotsji-OL i februar.

- Jeg tenkte på OL-distansen under løpet.  Faktisk mer det enn dette løpet. Nå er det bare å fortsette å vise god form.

Glad for motgangen Etter mye motgang i løpet av karrieren, så smaker triumfene ekstra godt.

- På en måte er jeg glad for motgangen jeg har hatt, for oppturene smaker litt bedre når du har vært i kjelleren også, sier hun.

Nå venter en dag hviledag, før det er ny etappe i Touren på fredag. Da starter Astrid med 44,7 sekunders forsprant på Therese Johaug, men Uhrenholdt Jacobsen holder likevel ikke seg selv som sammenlagtfavoritt.

- Jeg tror ikke jeg vinner, men jeg kommer ikke til å gi meg før før jeg kommer i mål, sier hun og smiler fornøyd.

- Fortsatt realistisk Therese Johaug var brukbart fornøyd med eget løp, selv om det ikke holdt til seier denne gangen. I sammendraget ligger hun på fjerdeplass.

- Det var et bra løp, men jeg brukte nok litt for mye krefter på å taue feltet i starten. Det er lettere å bare ligge bak og gli, sier Therese Johaug til Dagbladet.
Til tross for at hun har snaue 45 sekunder å ta igjen på Uhrenholdt Jacobsen, så er Johaug optimist på egne vegne med tanke på sammenlagtseieren.

- Det er tre renn igjen, så det er fortsatt realistisk at jeg kan vinne. Sjansen for en norsk seier er iallfall stor, og jeg krysser fingerene for at det blir meg, sier hun til NRK.

- Ikke skremt Heidi Weng ble nummer fire i dag, 1,9 sekunder bak Naskinen.
- Det var så tungt at jeg holdt på å bryte en stund der, så jeg skal ikke klage over fjerdeplass. Jeg er ikke skremt over nivået, sier Weng.

Ingvild Flugstad Østberg var med i teten lenge, men fikk det tøft etter hvert. Hun ble nummer ti, 29,8 sekunder bak Niskanen.

Hun står av Touren etter dagens renn.

SPURTDUELL: Finske Kerttu Niskanen vant dagens 10-kilometer i Tour de Ski, 0,4 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og 1,1 sekunder foran Therese Johaug (i midten). Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SPURTDUELL: Finske Kerttu Niskanen vant dagens 10-kilometer i Tour de Ski, 0,4 sekunder foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen, og 1,1 sekunder foran Therese Johaug (i midten). Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer