Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppvask etter skotsk fotballbråk

Skottlands fotballforbund krever full oppvask etter lørdagens «fotballkrig» i Glasgow. 113 mennesker ble arrestert, og mange tildels alvorlig skadd, etter at Rangers sikret seriegullet med 3-0-seier over byrivalen Celtic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren Hugh Dallas ble truffet i hodet av en mynt kastet fra tribunen. Han fullførte kampen med fire sting i et blødende hodesår.

Fire Celtic-supportere stormet banen for å «ta» dommeren, og Rangers-spillerne ble bombardert med ulike gjenstander da de gikk av banen. I timene etter kampen var det flere grove overfall og knivstikkinger i sentrum av byen. Ingen skal ha mistet livet.

Bannlyses

- Vi beklager dypt det som inntraff. Etterforskningen vil gjøre bruk av videoopptak av tilskuerne, og de som gikk over streken vil bli bannlyst fra Celtic-kamper på livstid, sa en talsmann for hjemmelaget.

- Det var en skremmende stemning, sa Rangers-vingen Neil McCann som scoret to mål.

Bråket startet da Hugh Dallas viste ut Celtic-spilleren Stephane Mahe etter en drøy halvtime. I slutten av kampen viste han ut to spillere til, deriblant Vidar Riseth.

Finaledommer

Politiet sto vakt utenfor hjemmet til Dallas i Motherwell i dag, etter at noen prøvde å slå inn inngangsdøren.

På tross av det som skjedde, bekreftet Skottlands fotballforbund at Dallas skal dømme FA-cupfinalen mellom Celtic og Rangers 29. mai.

(NTB-AFP)