Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Oppvask

Ivar Koteng er ferdig som styreleder i RBK. - Det ble ledet på en feil måte, mener Jahn Ivar «Mini» Jakobsen om Koteng, Alstad og Bjørnebye.

KRITISK: Ivar «Mini» Jakobsen var også tilstede da tidligere Rosenborgspiller Mikael Dorsin ble presentert som Rosenborgs nye sportslige leder. - Det er spennende tider i vente, sier Jakobsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
KRITISK: Ivar «Mini» Jakobsen var også tilstede da tidligere Rosenborgspiller Mikael Dorsin ble presentert som Rosenborgs nye sportslige leder. - Det er spennende tider i vente, sier Jakobsen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Tirsdag ble det kjent at RBKs valgkomité ikke innstiller Ivar Koteng til ny periode som styreleder i klubben. Stig Arne Westerhus, leder av valgkomiteen, vil ikke uttale seg om hva som er årsaken til det.

- Det kan jeg ikke kommentere før innstillingen er klar. Alle parter må være informert først, sier Westerhus til Dagbladet.

Westerhus vil heller ikke kommentere når innstillingen ventes å være klar.

Koteng har selv sagt han ikke har fått noen forklaring på begrunnelsen, men har heller ikke bedt om en.

- Jeg sa at jeg hadde energi og lyst til å fortsette, og at jeg hadde noe å tilføre, sier Koteng til Adressa.

«Mini» Jakobsen, tidligere spiller i RBK, er overrasket over at Koteng ikke fortsetter, men syns det er riktig at det skjer en opprydding i klubben.

Oppvask

Dagbladet har vært i kontakt med Jakobsen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere enn det han har gjort til i en video publisert på Nordic Bet.

- Det må jeg si. Når Ivar ønsker å fortsette, da kommer han til å få lov til å fortsette. Det ser ut til at valgkomiteen mener et skifte må gjøres i Rosenborg, sier Jakobsen og fortsetter:

- Når tre topper utenfor banen gir seg, selv om Stig Inge (Bjørnebye) hadde med det sportslige å gjøre, så er det spesielt. Det er en ordentlig oppvask.

Slakter ledelsen

Dagbladet har ikke lyktes å komme i kontakt med styremedlem Rune Bratseth. Han sier til VG at det er svært uheldig at Koteng ikke fortsetter.

Mini mener derimot at valget er riktig.

- Personlig har jeg en viss grad sans for Ivar. Han er direkte, det er ikke noe skjult agenda, og han sier hvordan det skal være. Men så mener jeg også at han og styret i Rosenborg har løst noen situasjoner det siste halvannet året som ikke har vært bra. Da er det kanskje greit å la noen andre få muligheten. Det ble ledet på en feil måte, så dette er riktig, sier han.

Jakobsen har også vært tydelig på at han ikke har likt måten Trond Alstad har fungert i klubben. Han mener heller ikke at Stig Inge Bjørnebye har figurert godt nok som sportslig leder. Den jobben får nå Mikael Dorsin.

- Jeg klarer ikke å se det positive bidraget Alstad lå i klubben, det ble for mye negativt utad. Jeg syns heller ikke Stig Inge gjorde jobben sin.

Den tidligere fotballproffen er spent på tiden som kommer. Han legger ikke skjul på at Hornelands rolle vil være et usikkert kort framover.

- Alt handler om hva fotballaget gjør på banen. Horneland har gjort laget dårligere. Koteng og Bjørnebye som var på hans side er nå borte. Likevel tror jeg han sitter trygt i starten på 2020, men fortsetter spillet og resultatet som det har vært nå, fram mot sommeren, er ikke han der lenge, avslutter han.

Artikkelen fortsetter etter videoen:

RBK-KRISE: Rosenborg står bokført med én seier etter åtte serierunder. Daglig leder i RBK, Tove Moe Dyrhaug, mener Horneland ikke er problemet. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Bråk

Fjorårets sparking av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun endte i rettssak i januar, etter at trenerne saksøkte klubben for usaklig oppsigelse.

Avskjedigelsen, rettssaken og de svake resultatene i 2019 har ført til kritikk mot både Koteng og resten av ledelsen i RBK.

For to uker siden valgte Stig Inge Bjørnebye å gå av som sportslig leder. Kort tid seinere fulgte Trond Alstad etter, mannen som har vært organisasjonssjef de siste sju åra. Siste mann ut døra er nå styreleder Ivar Koteng.

Dagbladet har inntil videre ikke lykkes å få en kommentar fra Ivar Koteng eller daglig leder Tove Move Dyrhaug.