Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Oppvaskmøte i Nordstrand

Manglende prestasjoner og dårlige holdninger.

(Dagbladet.no:) Nordstrand tapte igjen for Hypo. Denne gangen med tolv mål. Men det var etter kampen mot Viborg at trener Ivica Rimanic og Nordstrands jenter braket sammen i et oppvaskmøte.

- Spillerne ble overrasket over hvor direkte jeg var. Kall det gjerne et oppvaskmøte, sier Rimanic til Dagbladet.

Etter at Nordstrand fikk juling av danske Viborg i Champions League rant det over for Rimanic. I beste sendetid på TV, under en timeout i Viborg-kampen, ga han jentene det glatte lag for manglende vilje til å gi jernet ute på parketten.

Spillerne ga blaffen i Rimanics oppfordring og kollapset mot målhungrige dansker. Nordstrands trener var tydelig skuffet, og denne uken var det nok. Onsdag ble hele troppen kalt inn til et møte for å renske opp i søpla.

- Hårreisende

- Jeg savner action. Jeg vil at folk skal stå fram og reagere slik at vi hever oss, sier Rimanic.

Før sesongen tippet ekspertene Oslo-laget helt i toppen av håndballserien. Rimanic lanserte også laget sitt som en mulig gullkandidat. Midtveis i sesongen ligger laget som nummer fem på tabellen. Opp til ledende Larvik er det 13 poeng. Sesongen har derfor vært langt fra en solskinnshistorie for den resultatorienterte laglederen.

- Spillerne og jeg må ta selvkritikk for jobben vi har gjort. Styret må forstå at vi trenger tid og støtte til å snu det negative, sier Rimanic.

Randi Gustad er èn av spillerne som påtar seg skylden for måten Nordstrands jenter har oppført seg på.

- Det har vært så laber stemning i spillergruppa. På banen gjør vi ting som er hårreisende dårlig. Derfor er det på sin plass å ha et skjerpingsmøte, sier Gustad.

Hva er galt?

- Vi mangler konsentrasjon, svarer Gustad.

Linjespilleren skjønner godt at treneren bekymrer seg.

- Det må være frustrerende for en trener å jobbe med en slik gjeng, sier Gustad.

De dårlige resultatene gjennom sesongen har også vært en byrde for henne.

- Jeg har lurt på om vi er for dårlig trent. Men det er jo ikke det heller. Vi mangler rett og slett ferdigheter. Vi har ikke selvtillit, sier Gustad.

Vil snu

Ivica Rimanic kan ikke forklare hvorfor jentene ikke presterer som han vil. Jentenes mangel på selvtillitt forblir et mysterium.

Kan dette ha noe med din lederstil å gjøre, Rimanic?

- Jeg jobber akkurat likt som i fjor, og da gikk det jo veldig bra. Selvfølgelig er det mye jeg også kan gjøre annerledes. Vi har en åpen dialog hele veien, svarer han.

Strekspiller Gustad støtter Ivica Rimanics egenskaper som trener fullt ut.

- Det nytter ikke å henge ut en trener. Dette er en mental greie som vi selv må jobbe med, sier Gustad.

Nå vil Nordstrand og trener Rimanic finne tilbake til normalen. Det skal jobbes knallhardt for å få tilbake gløden i spillergruppa.

- Jeg er glad jentene støtter meg. Nå blir det fart på sakene. Vi skal samarbeide og prate sammen hele veien. Resultatene vil komme, lover Rimanic.

Tapte igjen

I dag spilte jentene mot Hypo i Champions League, men et bra resultat ble det ikke. Jentene måtte se seg slått med sifrene 37-25. Selv om de midtveis i andre omgang var under med bare fem mål, ble Hypo for sterke for jentene.

- Jeg syntes jentene gjorde en veldig bra jobb i dag. Selv om første omgang ikke var så bra, klarte jentene å innhente seg veldig. Jeg syntes de kommer godt tilbake, sier Rimanic til Dagbladet.no.

I dag var det Gustad som tok ansvar, og Rimanic kårer henne til lagets beste spiller. Gustad ble Nordstarnds toppscorer med hele 10 mål.

- Randi var en klar leder i dag, og utmerket seg. Men det er ikke lett for jentene ute på banen når keeperen bare redder seks, sier Rimanic, men hevder han ikke vil legge skylden på noen.

Her er Linn Rosenlund i aksjon mot Viborg.