Oppvaskmøte uten svar

Utklasset og rundspilt ville Tom Nordlie blåse tapet for Brann ut av systemet så raskt som mulig. Derfor holdt han spillerne tilbake i garderoben i 45 minutter. Han ville ha svar. Men fikk ingen.

BERGEN (Dagbladet): Det var hundreårsdagen for Start. De drømte om å feire med å gjenta 4- 0-seieren i Bergen fra 1995. Istedenfor ble det et mareritt som endte med en fotballomgangs dyp og alvorlig garderobeprat etter kampen.

-  Noen ganger kan det være greit å finne ut hva som gikk feil med én gang. Derfor satt vi igjen. Det var ikke kjefting, sier Nordlie.

-  Hva fant dere ut?

-  Nei, vi fant ingen svar. Nå må vi gruble videre på hvorfor dette skjedde til i morgen. Om man ikke ønsker å huske traumatiske ting, må denne kampen renskes ut av kropp og hoder så fort som mulig, sier Tom Nordlie.

For Vålerenga kunne det ikke blitt bedre. Tre poeng til Brann - og ifølge Nordlie sjansen til å avgjøre serien allerede i Kristiansand på søndag:

-  Vinner Vålerenga mot oss, har de seks poeng. Da blir de seriemestre, sier han.

-  Hvordan tror du Rekdal har det i dag?

-  Han er vel gladere enn noensinne. Hadde jo vært moro å sett tenna på den karen også en gang.

  MISFORNØYD:  Start-trener Tom Nordlie markerte seg som vanlig på side   linja. Men i går måtte han se guttene sine bli slått av Brann. -  Jeg sier det som det er: Dette var rævva, sier Nordlie. Scanpix
MISFORNØYD: Start-trener Tom Nordlie markerte seg som vanlig på side linja. Men i går måtte han se guttene sine bli slått av Brann. - Jeg sier det som det er: Dette var rævva, sier Nordlie. Scanpix Vis mer

Dirigerte publikum

Nordlie gikk høyt ut i går. Under den obligatoriske avsyngingen av «Nystemten» på Brann Stadion, sto Nordlie og gliste og dirigerte syngende Brann-fans. Det var stort sett alt han styrte i går. Brann tok kommandoen på alt, rundspilte, overspilte, gjennomspilte og utspilte laget som har ledet serien i 17 serierunder denne sesongen.

-  Jeg sier det som det er: Dette var rævva. Og det var selvfølgelig i vår brukbare periode - om du da leiter med lupe - at Brann scoret. Men 1- 0 var jo uansett et flatterende resultat for oss, sier Nordlie.

11- 1 i målsjanser sier sitt. Og da er vi snille som gir Start en målsjanse da Stefan Bärlins skudd ble blokkert noen minutter før slutt.

-  Ja, i verste fall kunne vi jo ranet med oss et poeng, sier Nordlie.

Svake borte

Dette var Branns kveld - så til de grader. Anført av Scharner, Winters, Miller og Macallister - og med Martin Andresen i altfor fritt spillerom - kom de lekre angrepene som perler på snor. Start-spillerne løp bare mellom, jobbet en og en og aldri kollektivt, og ble straffet som fortjent.

Bortestatistikken til Start er ikke hyggelig lesing for noen på Sørlandet. Før ferien hadde Start fire seire, to uavgjorte og ett tap (0- 3 for Rosenborg) på fremmed gress. Etter ferien står Start med null seire, en uavgjort og tre tap. Siste borteseier kom mot Fredrikstad 3. juli.

-  Jeg kan ta den Høgmo-varianten og si at vi har gjort mye bra, faktisk. Men dette er ikke ikke bra nok. Nå har vi Glimt og Tromsø igjen borte. Det blir annerledes kamper enn de vi har spilt i det siste, sier Nordlie.

Men først skal Start spille hjemme. Seriefinalen mot Vålerenga handler nå om å komme likt med serielederen før de siste fire rundene.

-  Vi har alltid reist oss etter tap i år, og har aldri tapt to på rad. Det sier litt om at vi har en voksen spillergruppe og et voksent støtteapparat, sier Nordlie.

Alex Valencia, som spilte på Stadion for første gang siden overgangen fra Brann, tror også at Start løfter seg igjen.

-  Dette var bare en dårlig dag.

Marius Johnsen roste Brann:

-  De var gode. Sjøl mistet vi ballen for mye og ga Brann for mye spillerom.

Midtstopperkjempen Bård Borgersen gikk rundt som et skadeskutt dyr:

-  Dette var en massakre. Stoltheten vår er såret.

<!--SITAT0--><!--SITTEK0-->«Vinner Vålerenga mot oss, har de seks poeng. Da blir de seriemestre»<!--/SITTEK0--><!--SITUND0--> Tom Nordlie<!--/SITUND0-->