Oppvaskmøte

TRONDHEIM (Dagbladet): I går morges hadde Nils Arne Eggen mest lyst til å bruke islandske Arni Gautur Arason i mål mot Dortmund. En sak i Adresseavisen, hvor Jørn Jamtfall sa at han gjerne ville ha Bjørn Hansen som ekstra keepertrener, ble av Eggen oppfattet som illojal i forhold til assistenttrener Ola By Rise.

- Jeg føler at jeg har jobbet ett år nå uten å komme meg opp på det nivået jeg var før jeg fikk den første skaden min i fjor sommer, sa Jamtfall i Adresseavisen. - Bjørn kan hjelpe meg med det lille som skal til for å heve meg ytterligere et hakk. # Og:

- Jeg har behov for nye impulser. Bjørn og jeg har en god kjemi og jeg kunne tenkt meg å hatt en til to dager i uka sammen med ham som et supplement til det Ola gjør.

Sa altså Jørn Jamtfall.

Over morgenkaffen hjemme i Orkdal leste Nils Arne Eggen mer enn bare avisartikkelen. Rosenborg-treneren leste mellom linjene også. Og det han fant der, og som virkelig opprørte det lojale RBK-hjertet og alt han hadde lært av faren sin gjennom oppveksten, var den underforståtte kritikken mot Ola By Rise. For da Nils Arne Eggen var liten var det nemlig forbudt å snakke dritt om farens arbeidsplass - Orkdal E-verk.

- Jeg tenkte på Ola

I dag er det RBK-familie-forbudt å offentlig snakke nedlatende om klubben og menneskene som jobber der.

Det første Nils Arne Eggen gjorde da han kom til Lerkendal var å ha et spontanmøte med Rune Bratseth på treningsbanen utafor Rosenborgbrakka. Etter lunsj - klokka 12.10 - ba han Jørn Jamtfall om å bli med inn på kontoret. Ti minutter seinere gikk Ola By Rise inn den samme døra, og et kvarter etter det kom Jørn Jamtfall ut igjen aleine.

Saken var oppklart - «Jørn hadde ikke regnet med at det skulle bli sånn, sier Eggen», og Rosenborgs førstevalg i mål haddde fått tilbake tillitten.

- Jeg tenkte mest på han Ola jeg, fortsetter RBK-treneren til Dagbladet. - Det var unødvendige uttalelser og jeg måtte ta tak i det. For Ola er keepertrener og det er han som er eksperten vår på området. Det var det jeg ville få oppklart.

- Oppfatter du det som illojalt?

Innrømmer feil

- Neeei - jeg ser det mer som en fluktreaksjon fra Jørns side. Han har tenkt som så «at får jeg inn en keepertrener til så blir jeg sikkert bedre». Men når du er 32 år og har vært med så lenge som Jørn bør du holde orden på det. Verre er det ikke.

- Men du var innstilt på å vrake Jørn Jamtfall til fordel for Arne Gautur Arason?

- Arni er god og har stått fenomenalt på treningene våre. Klart han var i bildet.

- Så det bekymrer ikke at Jørn Jamtfall innrømmer feil og sier at «problemet er at jeg selv har fokusert på det negative fordi media har kjørt hardt på det. Når du får spørsmål om tabber hele tida er det ikke bare å viske det ut»?

- Ikke forsterk denne saken nå da. Skriv at vi snakket så vidt om det og at vi er ferdige med saken.

- Og at Jørn Jamtfall står i mål mot Dortmund fordi han har vært god i det siste og fortjener det, sier Nils Arne Eggen.