HÅP: Magnus Abelvik Rød skadet seg på slutten av semifinalen mot Tyskland.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HÅP: Magnus Abelvik Rød skadet seg på slutten av semifinalen mot Tyskland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Abelvik Rød kan bli klar til VM-finale

Optimisme rundt Rød før VM-finalen

Det så mørkt ut med tanke på finalespill for Magnus Abelvik Rød i håndball-VM etter fredagens semifinale, men lørdag så det lysere ut.

- Vi er langt mer optimistiske enn vi var i går. Vi har undersøkt ham med et medbrakt ultralydapparat, og vi kan ikke se noen rift eller skade i muskelen rundt kneet, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB.

Lørdag var den norske troppen på jakt etter et sted i Herning å gjennomføre en MR-undersøkelse, men det ligger til at det først søndag vil fattes en avgjørelse om hvorvidt Rød kan spille mot Danmark.

21-åringen var meget sentral i over en omgang i 31-25-seieren over Tyskland. Han herjet vilt med tyskerne før pause. Så gikk han i bakken for godt i 2.-omgangen.

Etter kampen meldte han om vondt i låret ved kneet, men han håpet at det var snakk om krampe og ikke en muskelstrekk. Han hadde en tilsvarende skade sist høst. Den gjorde at han var ute av spill i flere uker.

Frist for å melde eventuelle bytter i troppen er klokka ni søndag, og det gir landslagsledelsen tid til å avvente situasjonen.