Optimister til det siste

Trenerne i Aalesund, Bryne, Vålerenga, Lyn, Tromsø og Molde går alle for fire strake seirer på slutten. Noen blir skuffet, siden de skal spille fem innbyrdes oppgjør.

Ivar Morten Normark, Reine Almqvist, Kjetil Rekdal, Tommy Berntsen, Terje Skarsfjord og Odd Berg vurderer sesonginnspurten slik:

Ivar Morten Normark, Aalesund:

05.10. Bodø/ Glimt (borte): - Vi har tapt tre ganger på rad mot Bodø/Glimt uten å ha fått vist det vi kan. Hele laget er innstilt på å snu trenden i Bodø til helga. Vi reiser opp for å ta tre poeng. 18.10. Molde (hjemme): - Det blir en folkefest på Kråmyra med 10000 tilskuere. Ingen i Ålesund har glemt hva som skjedde i Molde (3- 2 til AaFK). 26.10. Stabæk (borte): - Vi har vunnet borte mot Stabæk før og har gode muligheter til å gjøre det igjen. 01.11. Bryne (hjemme): - Kan bli en ny folkefest med 10000 som omkranser Kråmyra. God seierssjanse. Det ser ut som om spillerne trives under press og presterer best da, sier Normark.

Terje Skarsfjord, Tromsø:

06.10. Lyn (borte): - Det blir fotballkrig. Men vi drar ikke til Oslo for å unngå tap, la det være klart. 20.10. Vålerenga (borte): - Samme som mot Lyn. Vi drar sørover for å vinne. Et annet utgangspunkt er farlig. 26.10. Brann (hjemme): - Den kampen skal vi ha tre poeng i. 01.11. Rosenborg (borte): - Jeg er ikke sikker på at det er en fordel at RBK for lengst har vunnet serien. Håper vi har nok poeng før Lerkendal.

Kjetil Rekdal, Vålerenga:

05.10. Bryne (borte): - Helt åpent. De har tapt sine seks siste kamper. Vi har ikke vunnet på de sju siste, men har spilt fem uavgjort. 20.10. Tromsø (hjemme): - Vi har seierssjanse også her. Kanskje Tromsø er på trygg grunn allerede. Ole Martin Årst har gitt dem et ekstra løft i angrep. Nå vinner de gjerne med ett mål, istedenfor å tape med ett. 26.10. Lyn (hjemme): - Det er ikke sikkert denne kampen blir avgjørende. Kanskje begge lagene er på trygg grunn før den tid. 01.11. Brann (borte): - Det hadde vært behagelig å reise til Bergen uten å trenge poeng.

Tommy Berntsen, Lyn:

06.10. Tromsø (hjemme): - Den første av fire cupfinaler. En kamp vi skal kunne vinne med den flyten vi har nå. 19.10. Odd (borte): - Vår desidert verste kamp som står igjen. Men Sogndal hadde jo heller ikke tapt hjemme siden i fjor... 26.10. Vålerenga (borte): - Artig om denne kan bli en avgjørende. Da må det vel bli fullt hus på Ullevaal. Helt åpent, selvsagt. 01.11. Lillestrøm (hjemme): - Mest sannsynlig vil vi møte et LSK som ikke lenger har noe å spille for. Det kan vi kanskje utnytte, men lett blir det ikke.

Reine Almqvist, Bryne:

05.10. Vålerenga (hjemme): - En kamp vi kan og må vinne. 19.10. Brann (borte): - Vi slo dem borte i fjor. Det kan vi klare igjen. 26.10. Rosenborg (hjemme): - Vi vant i fjor, uavgjort året før. Ingen umulig oppgave. 01.11. Aalesund (borte): - Ingen lett kamp. Den kan avgjøre alt for begge lag.

Odd Berg, Molde:

05.10. Rosenborg (hjemme): - Rosenborg kommer til å gi alt selv om de allerede har vunnet gull. Men vi får Daniel Berg Hestad tilbake fra karantene. Det kan gå. 18.10. Aalesund (borte): - En vanskelig kamp. Aalesund må jo vinne de to hjemmekampene de har igjen. Da er de oppe på 27 poeng - det samme som vi har nå. 27.10. Viking (hjemme): - Veldig vanskelig, men Vikings plass på tabellen kan være avgjort da. Det kan ha litt å si. 01.11. Sogndal (borte): - Føler meg ikke på trygg grunn der heller. Ser ikke mørkt på det, to uavgjorte kan være nok. Men alle kampene vi har igjen er vanskelige.

Skjalg Fjellheim sfj@dagbladet.no Jan Inge Fardal Einar Lindbæk