Optimistisk før OL

Henrik Ingebrigtsen leverte en oppløftende 5000-meter på Bislett Stadion fredag kveld. Nå ser han fram til å legge ned en solid mengde trening før sommerens OL i Tokyo.

SOLID: Henrik Ingebrigtsen i aksjon på 5000 meter under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i Oslo fredag kveld.Foto: Lise serud / NTB
SOLID: Henrik Ingebrigtsen i aksjon på 5000 meter under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i Oslo fredag kveld.Foto: Lise serud / NTB Vis mer
Publisert

BISLETT/OSLO (Dagbladet): Henrik Ingebrigtsen (30) var nær ved å forbedre sin personlige rekord under 5000-meteren på Bislett fredag kveld.

Etter en spurt mot lagkamerat Narve Gilje Nordås (22), kunne til slutt Ingebrigtsen løpe inn til tiden 13.16,80. Det er rett bak hans egen personlige rekord på 13.15,38 - satt i Heusden for to år siden.

Det var også mer enn elleve sekunder bedre enn det han leverte på samme distanse under Diamond League-åpningen 23. mai.

- Det var greit gjennomført. Jeg får gode svar. Jeg føler meg ganske mye bedre enn jeg gjorde for noen uker siden. Det er noen småting å jobbe med, og hofta er litt vondt. Men utenom det, så var det greit gjennomført, sier Ingebrigtsen til Dagbladet etter løpet.

- Hvor viktig var det å slå Narve (Gilje Nordås) i spurten?

- Ikke voldsomt viktig, men jeg tar med meg alle seierne jeg kan få. Det var ikke stor margin, men jeg løp ganske mye fortere enn ham på siste 100.

- Optimistisk

Ingebrigtsen er allerede klar for Tokyo-lekene gjennom sin plassering på verdensrankingen.

30-åringens navn dukket først opp på startlistene noen timer før Bislett-stevnet «Night of highlights». Han hadde bestemt seg for å delta tidligere på dagen.

- Han synes det er kjekkere å delta i konkurranse enn å trene. Han får mindre vondt av å delta i konkurranse enn å trene. Da blir det to plusser der. Da er det bare én start og en stopp, i stedet for mange start og mange stopp, og da sliter den gamle kroppen. Da ble det en tur til Oslo, sier Gjert Ingebrigtsen til Dagbladet om avgjørelsen.

Om noen uker skal Ingebrigtsen og brødrene hans til Tokyo for å kjempe om OL-medaljer. 30-åringen har god tro på at han kan gjøre det godt i sommerens leker.

- Jeg er positiv og optimistisk for de to neste månedene. Hvis jeg får gjort det jeg skal, og jobbe med de tingene jeg vil og bygge stein på stein, så tror jeg det kan bli veldig bra i månedsskiftet juli/august.

VERDENSREKORD: Her setter Karsten Warholm ny verdensrekord i300 meter hekk på 33,26 sekunder. VIDEO: NRK Vis mer

Tett

Selv om det var Ingebrigtsen som var først over mål, var det Gilje Nordås som sto for dagens prestasjon. Han satt ny personlig rekord med nesten tjue sekunder med tiden 13.16,82.

Men til tross for en solid forbedring, var han ikke fornøyd etter målgang.

- Jeg er selvsagt litt skuffet. Det var jo OL-kravet som var målet, det er det jeg har gått ut med. Du føler alltid at du må leve opp til de målene du setter for deg selv, sier Nordås til Dagbladet.

I mål var Nordås bare to fattige hundredeler bak sin treningskamerat Ingebrigtsen. OL-kravet er 13.13,50

- Det var en intens fight de siste hundre meterne, men jeg følte begge sprang alt vi kunne, og så gikk det ikke framover for noen, det gikk litt mindre framover for min del på målstreken, dessverre.

- Hadde vært godt å slå ham?

- Jeg er litt usikker på det altså. Jeg tror egentlig det var best for alle at Henrik vant i dag, så holder vi litt god stemning på trening framover også, sier Nordås med et smil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer